Docuserie Syrië, de giftige oorlog vanaf dinsdag 24 mei te zien op Canvas

Docuserie Syrië, de giftige oorlog vanaf dinsdag 24 mei te zien op Canvas
Rudi Vranckx en Inge Vrancken doen onderzoek

Kijktip :

Dinsdag 24 mei begint op Canvas de driedelige documentaireserie Syrië, de giftige oorlog. Ruim tien jaar geleden, in 2011, mondt de opstand in Syrië tijdens de Arabische Lente uit in een bloedige burgeroorlog. President Bashar al-Assad verliest de controle over het land, maar zijn regime beschikt over een groot chemisch wapenarsenaal.

Rode lijn
Bij de inzet van deze wapens overschrijdt Assad echter een rode lijn, zo waarschuwt de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama. En toch doet Assad het. In augustus 2013 gaan beelden van een chemische aanval in Ghouta de wereld rond. Er vallen meer dan duizend doden. De internationale gemeenschap reageert geschokt en verontwaardigd, maar ook verdeeld. Assad blijft glashard ontkennen.

Ingrijpen
De VS dreigen met militair ingrijpen, maar uiteindelijk komt er een diplomatieke deal. Naast Syrische dokters en ooggetuigen van chemische aanvallen komen ook hoge diplomaten aan het woord: van Obama's adviseur Ben Rhodes tot Åke Sellström, de Zweedse expert in chemische wapens die het VN-onderzoek leidt, en Sigrid Kaag, die als onderhandelaar een ongeziene ontwapeningsmissie leidt.

De documentaireserie Syrië, de giftige oorlog is vanaf dinsdag 24 mei wekelijks rond 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docuserie Syrië, de giftige oorlog vanaf dinsdag 24 mei te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV