Documentaire Winona Ryder - Fighting Demons woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Winona Ryder - Fighting Demons woensdag te zien op NPO 2
Portret van Hollywoodster

Kijktip :

Enkele dagen nadat het vierde seizoen van Stranger Things (de grote comeback van Winona Ryder) in première ging op Netflix is de documentaire Winona Ryder - Fighting Demons te zien op NPO 2. Deze film schetst een portret van het roerige leven van de actrice.

Winona Ryder - Fighting Demons gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Jonge ster
Eind jaren tachtig en begin jaren negentig speelde Ryder in een reeks fantastische films, die van haar al op jonge leeftijd een superster maakten. Zo was ze te zien in Beetlejuice (1988), Heathers (1989), Edward Scissorhands (1990), Night on Earth (1991) en Bram Stoker's Dracula (1992), om vervolgens Oscarnominaties te ontvangen voor The Age of Innocence (1993) en Little Women (1994).

Buitenbeentje
Ryder groeide uit tot één van de grootste sterren van haar generatie, maar moest een groot project als The Godfather, Part III aan zich voorbij laten gaan vanwege een zenuwinzinking. Ze groeide op in een Californische commune met een alternatieve levensstijl en voelde zich van jongs af aan een buitenbeentje. Haar persoonlijke worstelingen als outsider zijn van grote invloed geweest op de rollen die ze koos en die haar beroemd maakten.

De documentaire Winona Ryder - Fighting Demons is woensdag 1 juni om 23.05 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Winona Ryder - Fighting Demons terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV