Nieuw seizoen Nederland op film vanaf zaterdag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen Nederland op film vanaf zaterdag te zien op NPO 2
Nederland door de jaren heen

Kijktip :

Het bijzondere geschiedenisprogramma Nederland op film is vanaf zaterdag 11 juni terug met een nieuw seizoen. Aan de hand van amateurbeelden krijgen we te zien hoe ons land door de jaren heen veranderde.

Nederland op film gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vrouwen
Als er iets spectaculair verandert tijdens het tijdperk van de amateurfilm, dan is het de plek die Nederlandse vrouwen innemen in het dagelijks leven. Op de vele uren amateurfilm die gewone Nederlanders maken, is dat glashelder terug te zien. Vrouwen die geboren worden in de beginjaren van de filmcamera mogen niet stemmen.

Jaren zestig
Ze worden geacht te trouwen, kinderen te krijgen en zich aan het huishouden te wijden. Een broek aantrekken is uit den boze. Werken doen ze wel, als dienstmeid, juf of verpleegster. Pas diep in de jaren zestig komt er een kentering in dat beeld. Nederlandse vrouwen durven steeds meer ruimte voor zichzelf op te eisen.

Het nieuwe seizoen van Nederland op film is vanaf zaterdag 11 juni wekelijks rond 19.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Nederland op film terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV