Nieuw programma De kleuren van Caspers begint dinsdag op NPO 2

Nieuw programma De kleuren van Caspers begint dinsdag op NPO 2
Charlotte Caspers houdt kleuren tegen het licht

Kijktip :

Wat hebben geplette luizen met de kleur rood te maken en hoe veranderde blauw van de minst geliefde in de meest geliefde kleur? Kunstenaar en kunsthistoricus Charlotte Caspers maakt in het nieuwe programma De kleuren van Caspers een reis door de vele facetten van de kleuren rood, blauw, zwart, geel, wit en goud.

De kleuren van Caspers gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verhalen
Een blauwe lucht, een rode tomaat, een gele zonnebloem; de wereld om ons heen is vol kleur. Zelf voegen we ook graag kleur toe, maar waar komen onze kleuren eigenlijk vandaan? Charlotte Caspers is gefascineerd door kleuren, de verhalen erachter en de grondstoffen. Ze observeert en vertelt, droomt en mijmert over de symboliek en de emoties, die bij verschillende kleuren horen.

Betekenis
Waarom is zwart de kleur van de metal-muziek, associëren we rood met socialisme en was geel vroeger de kleur van prostituees? Politiek, handel, religies, kunst en samenlevingen gaven en geven allemaal betekenis aan kleur. Caspers toont hoe je uit de ruwe grondstoffen verf maakt. Samen met experts doorgrondt ze ook het ontstaansproces van de kleuren.

Het nieuwe programma De kleuren van Caspers is vanaf dinsdag 21 juni wekelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De kleuren van Caspers terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's