Zenuwslopende thriller Phone Booth zie je dinsdag op Veronica

Zenuwslopende thriller Phone Booth zie je dinsdag op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De in 2020 overleden regisseur Joel Schumacher had niet de statuur van Martin Scorsese of Steven Spielberg, maar was toch een vakman pur sang die vanaf de jaren tachtig een aantal sterke films afleverde. Phone Booth is er daar één van. Deze zenuwslopende thriller is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Phone Booth streamen via Google Play en iTunes.

Het verhaal
In Phone Booth maken we kennis met Stuart Shepard. Hij neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de gevaarlijke bedreiging nogal serieus neemt...

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Joel Schumacher regisseerde uitstekende Hollywoodproducties als The Lost Boys (1987), Falling Down (1993) en A Time to Kill (1996) en heeft dus ruimschoots bewezen goed overweg te kunnen met spannend materiaal. In Phone Booth weet hij met minimale middelen maximale spanning op te wekken. De film is oersimpel van opzet, maar uitstekend uitgevoerd. Daarbij kon Schumacher - dankzij zijn reputatie - ook beschikken over een uitstekende cast.

Cast
Naast Colin Farrell (The Batman) en Kiefer Sutherland (A Few Good Men) zijn ook Forest Whitaker (Respect) en Katie Holmes (Batman Begins) te zien in Phone Booth. Deze film is geregisseerd door Joel Schumacher.

Phone Booth (2002) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is dinsdag 5 juli om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 81 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's