Engeland - Oostenrijk live op tv en online (openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal)

Engeland - Oostenrijk live op tv en online (openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal)
Sarina Wiegman coacht de Britten

Sport :

Woensdag 6 juli gaat het EK vrouwenvoetbal in Engeland van start. Het gastland komt traditioneel in actie in de openingswedstrijd; de Engelsen nemen het op tegen Oostenrijk. Het duel is om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Samenvatting en hoogtepunten Engeland - Oostenrijk

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Old Trafford
De openingswedstrijd wordt gehouden op niet de minste locatie: Old Trafford, het stadion van Manchester United waar bijna 75.000 toeschouwers in passen. Het geeft aan welke groei het vrouwenvoetbal de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De finale wordt zelfs gespeeld op Wembley, waar plek is voor 90.000 supporters.

Sarina Wiegman
Engeland speelt als gastland de openingswedstrijd tegen Oostenrijk in Groep A. De andere tegenstanders in deze groep zijn het altijd uitstekende Noorwegen en Noord-Ierland. Engeland staat onder leiding van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman; onlangs speelden ze nog tegen de Oranjeleeuwinnen, een wedstrijd die met liefst 5-1 werd gewonnen.

De wedstrijd Engeland - Oostenrijk is woensdag 6 juli om 21.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 20.30 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV