Indrukwekkende documentaire Vastgelegd donderdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Vastgelegd donderdag te zien op NPO 2
Fotograferen om oorlogstrauma te verwerken

Kijktip :

Tientallen familieleden van Max Wolff (1926) zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog vermoord in de vernietigingskampen van de nazi's. De documentaire Vastgelegd focust zich op Max en zijn dochter Batya, die voor de lens van zijn camera opgroeide. Max fotografeerde om zijn oorlogstrauma's te bedwingen.

Vastgelegd gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Houvast
In tegenstelling tot veel familieleden overleeft Max de oorlog en in 1945 koopt hij een fotocamera. Met foto's maakt hij nieuwe herinneringen, wat hem houvast geeft om met zijn grote oorlogstrauma om te kunnen gaan. Batya, de jongste van zijn drie dochters, ziet zichzelf jaren later terug op honderden foto's, maar herinnert zich de vastgelegde situaties niet.

Bevrijden
Bij Batya roepen de foto's een heel ander gevoel op. Het herinnert haar er vooral aan hoe de oorlog altijd in huis aanwezig was. Bij elke cameraklik heeft Max - onbedoeld - zijn trauma's doorgegeven aan de volgende generatie. Kan Batya zich bevrijden van een oorlog die lang voor haar geboorte al afgelopen was?

De documentaire Vastgelegd is donderdag 7 juli om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Vastgelegd terugkijken bij Gids.tv.



Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV