Recensie: Nowhere Special is topdrama over vaderschap, dood en nog meer over leven!

Recensie: Nowhere Special is topdrama over vaderschap, dood en nog meer over leven!
Met James Norton en Daniel Lamont

Film :

Sinds 23 juni 2022 draait de film Nowhere Special weer in de bioscopen. Soms, héél soms kom je films tegen die net even wat meer doen dan al die andere producties. Nowhere Special is een ijzersterk drama over vaderschap, met een glansrol voor kindster Daniel Lamont. Lees hier de filmrecensie van Nowhere Special.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Vader en zoon
Het verhaal gaat over John, een 35-jarige glazenwasser. Hij heeft zijn leven gewijd aan het opvoeden van zijn 4-jarige zoon Michael, nadat de moeder van het kind hen kort na de bevalling verliet. Wanneer John nog maar een paar maanden te leven heeft, probeert hij een nieuw, perfect gezin voor Michael te vinden, vastbesloten om hem te beschermen tegen de verschrikkelijke realiteit van de situatie.

Acteur Daniel Lamont en James Norton in de film 'Nowhere Special'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 90% | IMDb ★ 7,4

Op het moment van schrijven draait de kleine dramafilm Nowhere Special (2020) nog steeds in dertig bioscoopzalen. En dat is niet voor niets. De film bevat meerdere onvergetelijke momenten, mede dankzij de cast, die zeer geloofwaardig is. Regisseur Uberto Pasolini (Still Life) zet een beeldschone film neer, waarin minder uiteindelijk veel meer is. Zakdoeken paraat, want tranen zijn gegarandeerd, maar Nowhere Special zal nooit in zelfmedelijden wegzinken. Acteur James Norton (Little Women) speelt de sterren van de hemel en het piepjonge acteurtje Daniel Lamont zou een Oscar moeten ontvangen voor zijn rol als Michael, die je vanaf het eerste moment in je hart sluit. Een film die je niet mag missen, echt prachtig. Vier en een halve ster.

Cast
Naast James Norton (Things Heard & Seen) en Daniel Lamont (St. Mungo's) zijn ook Eileen O'Higgins (Billy the Kidd) en Stella McCusker (Ordinary Love) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Uberto Pasolini (Machan).

Vanaf 23 juni 2022 is de film Nowhere Special te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 96 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV