Docu 9/11: The Plane That Hit the Pentagon woensdag te zien op National Geographic

Docu 9/11: The Plane That Hit the Pentagon woensdag te zien op National Geographic
Wat gebeurde er in het ministerie van Defensie?

Kijktip :

De meeste gedachten gaan bij de datum '11 september 2001' terug naar de vliegtuigen die in de Twin Towers in New York vlogen. Er kwamen echter ook 184 onschuldige mensen om het leven bij de aanslag op het Pentagon. De documentaire 9/11: The Plane That Hit the Pentagon besteedt hier aandacht aan.

Doelwit
Het feit dat ook het Pentagon door een vliegtuig werd doorboord wordt tegenwoordig steeds vaker vergeten. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat mensen niet eens wisten dat het Pentagon, waar het Amerikaanse Ministerie van Defensie gevestigd is, een doelwit was op 9/11. De individuele heldendaden die in het Pentagon plaatsvonden zijn grotendeels onbekend.

Evacuatie
Wat nog minder mensen weten is dat de autoriteiten binnen een uur na de eerste aanval te horen kregen dat er nóg een gekaapt vliegtuig hun kant op zou komen. Voor sommigen was evacuatie echter geen optie. Voor de eerste keer delen overlevers en hulpverleners hun herinneringen aan de heftige dag die de wereld voorgoed veranderde.

De documentaire 9/11: The Plane That Hit the Pentagon is woensdag 20 juli om 22.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's