Vanavond op tv: OGENE in I Want Your Song en Terminator 2

Vanavond op tv: OGENE in I Want Your Song en Terminator 2
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 22 juli

Kijktip :

Vrijdagavond zie je op SBS6 een nieuwe aflevering van I Want Your Song, dit keer met OGENE. Gaat het ze lukken om een nieuwe hit uit te kiezen? Verder zie je de actiefilm Terminator 2 - Judgment Day, en de wedstrijd Zweden - België in het EK Vrouwenvoetbal. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 22 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Papillon

RTL 7
20:29 uur

Henri 'Papillon' Charièrre wordt in 1931 tot levenslange dwangarbeid veroordeeld voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Hij wordt afgevoerd naar Frans-Guyana in Zuid-Amerika en belandt op het beruchte Duivelseiland, een gruwelijke gevangenis waaruit nog nooit iemand is ontsnapt. Dit weerhoudt Papillon er niet van om alles op alles te zetten om hier weg te komen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Actiefilm: Terminator 2 - Judgment Day

Veronica
20:29 uur

Meer dan tien jaar zijn verstreken sinds de eerste Terminator Sarah Connor en haar ongeboren zoon John probeerde te vermoorden. John, die de toekomstige leider van het menselijke verzet tegen de Machines zal worden, is nu een gezonde jongen. Een andere Terminator, T-1000 genaamd, wordt echter terug in de tijd gestuurd. Deze nieuwe Terminator is geavanceerder en krachtiger dan zijn voorganger en zijn missie is om John Connor te vermoorden nu hij nog een kind is. Een andere Terminator, identiek aan hetzelfde model dat Sarah Connor in 1984 probeerde te vermoorden, wordt ook terug in de tijd gestuurd om hem te beschermen.


I Want Your Song: OG3NE

SBS 6
20:30 uur

In de vierde aflevering van I Want Your Song ontvangt Snelle, die met dit programma zijn presentatiedebuut op de Nederlandse televisie maakt, de zingende zussen van OG3NE. Zij gaan op zoek naar hun volgende grote hit. Waar we in talentenjachten als Idols en The Voice of Holland alleen zingende auditanten zagen, draait het in I Want Your Song om iets heel anders: de beste songwriter. Wie heeft het mooiste nummer geschreven voor de bekende Nederlandse artiest? De kanshebbers pitchen hun pennenvruchten met behulp van een band. Deze week proberen ze indruk te maken op OG3NE: Lisa, Amy en Shelley Vol. De zingende zusjes hebben al een veelzijdige carrière achter de rug: van deelname aan het Junior Songfestival in 2007 tot winst in het vijfde seizoen van The Voice of Holland (2014) en deelname aan het 'grote' Songfestival in 2017, waar ze elfde werden met het nummer 'Lights and Shadows'.


Live: Zweden - België (EK vrouwenvoetbal)

NPO 3
20:50 uur

De kwartfinales van het EK vrouwenvoetbal gaan vanavond verder met Zweden - België. Voor de Belgen is het de eerste keer dat ze de knock-outfase hebben gehaald. Het duel is om 21.00 uur live te zien op NPO 3 en de livestream via Gids.tv. Zweden heeft zich als winnaar van Groep C geplaatst voor de knock-outfase. Ze bleven onze eigen Oranjeleeuwinnen op doelsaldo voor. De Zweden begonnen hun EK met een 1-1 gelijkspel tegen Oranje, maar wisten vervolgens wel te winnen van Zwitserland (2-1) en Portugal (5-0). Vooral door die laatste wedstrijd wist Zweden Nederland voor te blijven. De Belgen mogen dan voor het eerst de knock-outfase van een eindtoernooi in het vrouwenvoetbal hebben behaald, erg eenvoudig ging dat niet. Het toernooi ging van start tegen IJsland, een wedstrijd die resulteerde in een puntendeling (1-1). Vervolgens werd verloren van Frankrijk (2-1), waardoor alles op de laatste wedstrijd aan kwam. Die werd gewonnen van Italië (1-0).


Start: Before We Die seizoen 2

Canvas
22:45 uur

Op Canvas gaat vanavond het tweede seizoen van de Zweedse misdaad-dramaserie Before We Die van start. In de eerste reeks maakten we kennis met Hanna Svensson, een vasthoudende rechercheur van de politie in Stockholm. Hanna kreeg in het eerste seizoen te maken met corruptie binnen de politie, maar ook in deze tweede reeks blijken de rangen nog niet helemaal gesloten. Hanna en haar zoon Christian waren heel dicht bij het oprollen van Davor Mimica's criminele organisatie, waar Christian infiltreerde. Maar alle hoop is inmiddels vervlogen, want na een lek bij de politie is Christian spoorloos verdwenen. Hanna hoopt het lek te vinden en daarmee Christian terug te halen. Dubravka Mimica verkoopt de naam van het lek, maar Hanna weet niet aan wie. Samen met Björn onderzoekt ze de zaak. Met haar onderzoek brengt ze andere mensen in gevaar. Het spoor leidt tot een veel grotere organisatie dan zij en Björn zich ooit hadden kunnen inbeelden en die ook dichter bij hen staat dan ze dachten.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV