Dinsdag in Op1: Andro Vos over zijn strijd tegen de stroperij in Zuid-Afrika

Dinsdag in Op1: Andro Vos over zijn strijd tegen de stroperij in Zuid-Afrika
Dit zijn de gasten van dinsdag 26 juli

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 26 juli

  • Om Ter Apel te ontlasten, overweegt het kabinet om een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers te openen in een voormalige kazerne in Budel. Maar burgemeester Roland van Kessel zit daar niet op te wachten. Zijn collega Theo Weterings van Tilburg was betrokken bij een advies aan het kabinet om de huidige asielcrisis te voorkomen, waar vrijwel niets mee werd gedaan. De burgemeesters willen niet langer opdraaien voor de crisis die het kabinet volgens hen zelf liet ontstaan. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.

  • De 27 EU-lidstaten willen vijftien procent minder gas gaan verbruiken vanaf augustus tot april. Een te kleine stap, vindt Roland Kupers. Want volgens de klimaatadviseur van de Verenigde Naties moet de gaskraan in Groningen met dit plan op tafel alsnog open om de klimaatdoelstellingen te halen en de afhankelijkheid van Rusland af te bouwen.

  • Na jaren gewerkt te hebben bij de Nederlandse Forensische Opsporingsdienst, nam Andro Vos na zijn bezoek aan Zuid-Afrika ontslag. Hij wil nu rangers helpen in hun strijd tegen stropers, door met zijn forensische kennis de stroperij tegen te gaan. Vanavond is hij te gast bij Op1.

  • Een grote groep vrouwelijke leden is helemaal klaar met het seksisme binnen het Amsterdams studentencorps. Ook het corps zelf laat onderzoek doen naar de vrouwonvriendelijke toespraken tijdens de viering van het lustrum. Hoe kan er een cultuurverandering bereikt worden? Dat bespreken we in Op1 met oud-corpsleden _Annette de Mol van Otterloo, Nienke ’s Gravemade__en Arthur Umbgrove.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's