Misdaadklassieker The Godfather, Part III zie je woensdag op Canvas

Misdaadklassieker The Godfather, Part III zie je woensdag op Canvas
De derde film uit de fenomenale trilogie

Kijktip :

In de jaren zeventig maakte Francis Ford Coppola furore als regisseur van de eerste twee Godfather-films, The Conversation en Apocalypse Now. Zestien jaar na The Godfather, Part II kwam hij met een nieuwe film over de familie Corleone, die vrijdag te zien is op Canvas. Je kunt The Godfather, Part III streamen via onder meer Prime Video en Pathé Thuis.

Lees ook op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te vinden is.

Het verhaal
The Godfather, Part III speelt zich af in het jaar 1979, ruim twintig jaar na de gebeurtenissen in The Godfather, Part II. Michael Corleone (gespeeld door Al Pacino) is bijna zestig, en nu hij terugkijkt op zijn gewelddadige misdaadpraktijken, bekruipt hem een enorm schuldgevoel. Vooral de moord op zijn eigen broer Fredo heeft hij zichzelf nooit vergeven. Michael wil de misdaad eens en voor altijd de rug toekeren, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan wanneer hij zich inlaat met Vincent Mancini (Andy Garcia), de onwettige zoon van zijn overleden broer Sonny.

Bron: Paramount

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Coppola zag The Godfather, Part III als een financiële melkkoe na een aantal commerciële flops in de jaren tachtig, en hij werd niet teleurgesteld. De critici en de fans waren echter niet unaniem lovend over het derde Godfather-deel; in vergelijking met de eerste twee hoofdstukken is dit duidelijk de minste film. Niettemin is het een mooie comeback voor Michael Corleone en zijn familie, met opnieuw een geweldige hoofdrol van Pacino en ook mooie bijrollen van uitstekende acteurs. Alleen Sofia Coppola, de dochter van de regisseur, valt hopeloos uit de toon.

Cast
Naast Al Pacino (The Irishman) en Diane Keaton (Book Club) zijn ook Talia Shire (Rocky) en Andy García (Ocean's Eleven) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Francis Ford Coppola.

The Godfather, Part III (1990) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 18 maart om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 162 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV