Vanavond op tv: start Denkend aan Holland, FK Cukaricki - FC Twente (Conference League)

Vanavond op tv: start Denkend aan Holland, FK Cukaricki - FC Twente (Conference League)
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 4 augustus

Kijktip :

Vanavond staat er weer een voetbalwedstrijd op het programma, FC Twente komt in actie in de Conference League. Maar ook als je niet van voetbal houdt is er genoeg op televisie te zien. Zo kun je kijken naar het slot van Vaarwel Nederland, en gaat er een nieuwe reeks van Denkend Aan Holland van start. Daarnaast kun je kiezen voor een thriller, muzikale film of een interessante documentaire… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 4 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: FK Cukaricki - FC Twente (Conference League)

RTL 7
19:25 uur

Voorbeschouwing om 19.25 uur, live registratie vanaf 20.00 uur. Het is tijd voor de tweede voorronde van de Conference League en in die ronde schuift het verrassende FC Twente in. De tegenstander is het relatief onbekende FK Cukaricki uit de Servische hoofdstad Belgrado. De Tukkers werd vorig jaar verrassend vierde met zeven punten voorsprong op AZ, die later deze donderdag ook een wedstrijd in de Conference League-kwalificatie spelen. Ron Jans lijkt het ook dit jaar uitstekend voor elkaar te hebben. Zo werd er in de voorbereiding gewonnen van onder meer Bologna en Schalke 04. De Servische ploeg won in de derde voorronde met 8-1 van Union Luxemburg (1-4 uit, 4-0 thuis). Vorig jaar moest Cukaricki het met een plek in de tweede voorronde van de Conference League doen, waarin verloren werd van Hammarby IF uit Zweden.

Slot: Vaarwel Nederland, emigratie naar Nieuw-Zeeland

NPO 2
19:46 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Vaarwel Nederland worden de emigranten naar Nieuw-Zeeland in het spotlicht gezet. Het land in Oceanië was na de oorlog een belangrijk emigratieoord voor veel Nederlanders. Aan de hand van persoonlijke verhalen, foto's en archiefbeelden vertelt deze aflevering de geschiedenis van emigranten naar Nieuw-Zeeland, die vlak na de oorlog zijn vertrokken. Heeft de keuze om te emigreren goed uitgepakt? En waarom zeiden ze vaarwel tegen Nederland? Annemarie Hermans is een van de passagiers op de beroemde 'Bruidsvlucht', waar Nederlandse dames op weg gingen naar hun toekomstige echtgenoot. Ans Westra vertrekt naar Nieuw-Zeeland om haar geëmigreerde vader te bezoeken, maar kwam nooit meer terug. De Rotterdamse Atie Elbers verloofde met haar buurjongen, die besloot naar Nieuw-Zeeland te vertrekken.

Thriller: Air Force One

Veronica
20:29 uur

Een compromisloze Amerikaanse president heeft medegedeeld dat hij niet met terroristen zal onderhandelen. Dan wordt het vliegtuig van de president, Air Force One, gekaapt door Russische neo-nationalisten met hem en zijn familie aan boord. De president wordt geconfronteerd met een bijna onmogelijke beslissing, toegeven aan de eisen van terroristen of vechten voor de waardigheid van zijn land en de levens van zijn familie.

Muziekfilm: Rocketman

Paramount Network
20:30 uur

De unieke, muzikale biopic Rocketman neemt je mee op de spectaculaire reis van de opkomst van Elton John. Met ongelooflijke vertolkingen van Eltons meest geliefde liedjes. Ontdek hoe een jongen uit een kleine stad een icoon in de rock-'n'-roll werd.

Start: Denkend aan Holland

NPO 1
21:27 uur

Na een winterse tocht over de Friese wateren is het vanaf donderdag weer tijd voor echte zomerse taferelen in het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland. Dit jaar doen André van Duin en Janny van der Heijden onder meer Leiden en Amsterdam aan. In de eerste aflevering gaat de vaartocht van Leiden naar Katwijk. De tocht begint bij de Hortus Botanicus, waar ooit de eerste tulp is geplant. Met een sloep wordt het prachtige centrum van Leiden ontdekt. Onderweg passeert het duo een viskar, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. Ook bij 'De Grachtwacht' houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian en Liselotte hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten. Dan stappen Janny en André over op hun vertrouwde boot: de Pollux, en wordt koers gezet richting de Kagerplassen en eindbestemming Katwijk.

Docu: Van de andere kant

NPO 3
21:46 uur

In de documentaire Van de andere kant onderzoekt Tim den Besten of je iemands seksuele voorkeur kan beïnvloeden en scherpt zijn visie op zijn eigen seksualiteit aan. Daarbij gaat hij geen enkele ontmoeting uit de weg. Steeds meer mensen op het Europese continent beschouwen LHBTQIA+ niet als een verzamelnaam voor seksuele voorkeuren, maar als een ideologie die gepropageerd wordt. Dat heeft tot gevolg dat er verspreid door Europa bijzondere bijeenkomsten worden georganiseerd door tegenstanders van niet-heteroseksuele voorkeuren. Tim bezoekt een internationale conferentie waar wetenschappers, therapeuten en zogeheten ex-gays elkaar treffen. Zij zijn voorstander van conversietherapie of 'homogenezing'. Op een middelbare school in Nederland ziet hij juist hoe fluïde en vrij de jonge generatie is op het gebied van gender en seksuele oriëntatie.

Actuele video's

Meer actuele video's