Vanavond op tv: Vandaag Inside is terug, start Veronica Offside & Nationale Indië-herdenking

Vanavond op tv: Vandaag Inside is terug, start Veronica Offside & Nationale Indië-herdenking
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 15 augustus

Kijktip :

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp bespreken vanaf vandaag weer iedere dag op geheel eigen wijze de actualiteiten in Vandaag Inside. Daarnaast is Genee vanaf vanavond twee keer per week te zien met Veronica Offside op Veronica en is op NPO1 de Nationale Indië-herdenking live te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 15 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: NOS Nationale Indië-herdenking

NPO 1
19:00 uur

Live verslag van de NOS Nationale Indië-herdenking. In Nederland worden tijdens debij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië; dit jaar voor het eerst in de vooravond en voor het eerst sinds de coronaperiode weer met veel publiek. Ook te zien via een livestream bij Gids.tv.

Beau Schneider
De sprekers op de avond zijn Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State en voorzitter van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en Beau Schneider, de zoon van Eric Schneider, die tijdens de oorlog in Japanse interneringskampen gevangen zat. Zangeres Elize zingt het Indische Onze Vader.

Nieuw: Veronica Offside

Veronica
20:25 uur

Veronica keert terug met een voetbaltalkshow. Johan Derksen en René van der Gijp zijn er uiteraard niet bij (die zitten inmiddels elke avond op SBS6), maar Wilfred Genee wel. Hij presenteert Veronica Offside, elke maandag- en vrijdagavond op Veronica.

Vaste analisten
Er zijn een aantal vaste analisten die afwisselend individueel of samen zullen aanschuiven bij Wilfred. Wim Kieft, Andy van der Meijden en Wesley Sneijder zijn de namen die we dan kunnen verwachten. Ook een aantal wisselende gasten zullen daar aanschuiven.

Avonturenfilm: Indiana Jones and the Last Crusade

NET 5
20:30 uur

Net5 zendt de klassieke avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade, met daarin onder andere Harrison Ford, maandagavond opnieuw uit.

Verhaal
In 1912 pakt een jonge Indiana Jones na een avontuur zijn baan als leraar weer op. Op een dag wordt hij na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Donovan. Deze bezit een steen, waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal moet leiden. In het bezit van de notities van zijn verdwenen vader, gaat Jones op zoek naar hem en de Heilige Graal. Maar hij is natuurlijk niet de enige die de waardevolle Heilige Graal in handen wil krijgen.

Terug: Vandaag Inside

SBS 6
21:38 uur

Het zeer succesvolle talkshowtrio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee keert vanavond na een korte zomerstop terug op SBS6 met een nieuw seizoen van Vandaag Inside.

Relletjes
Het is de verwachting dat het programma ook dit seizoen niet weg zal blijven van de nodige relletjes. Vorig seizoen raakte Johan Derksen bijvoorbeeld in opspraak vanwege een mislukte anekdote die de boeken in ging als de kaarsrel. In ieder geval zullen de heren ook dit seizoen hun mening niet onder stoelen of banken steken.

Ode aan het Grachtenfestival

NPO 2
22:09 uur

Al bijna 25 jaar komen jonge muzikanten uit de hele wereld naar onze hoofdstad om muziek te maken. Dieuwertje Blok presenteert een vrolijke en magische muziekavond in Amsterdam: Ode aan het Grachtenfestival.

Actuele video's

Meer actuele video's