Documentaire 9/11: Control the Skies zondag te zien op National Geographic

Documentaire 9/11: Control the Skies zondag te zien op National Geographic
Terug naar de aanslagen van 11 september 2001

Kijktip :

Het is zondag 11 september en dat betekent dat er op televisie weer aandacht is voor de aanslagen van eenentwintig jaar geleden. Bij National Geographic is een breed scala aan documentaires over deze gruwelijke dag te zien. 9/11: Control the Skies is daar één van.

Twin Towers
Mensen van halverwege de twintig en ouders zullen het zich allemaal nog levendig kunnen herinneren: de verschrikkelijke aanslagen die terreurorganisatie Al Qaida op 11 september 2001 uitvoerde in de Verenigde Staten. Er vlogen twee vliegtuigen in de Twin Towers in New York, een ander vliegtuig doorboorde het Pentagon in Washington en een vierde toestel stortte neer in Pennsylvania.

Veilig terug
Op het moment dat twee vliegtuigen zich iets voor negen uur in de ochtend in het World Trade Center in New York boren vliegen er ruim 4500 toestellen, met duizenden passagiers aan boord, boven de Verenigde Staten. Als de omvang van de aanslagen duidelijk is wordt het luchtruim meteen gesloten. 167 vliegtuigen kunnen niet terug, maar een klein luchtverkeersleidingsteam zet ze veilig aan de grond.

De documentaire 9/11: Control the Skies is zondag 11 september om 20.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's