Recensie: Drifting Home is aandoenlijk verhaal over vriendschap en liefde

Recensie: Drifting Home is aandoenlijk verhaal over vriendschap en liefde
Anime van Netflix

Film :

Op vrijdag 16 september staat de nieuwe film Drifting Home op Netflix. De Japanse animatiefilm wordt steeds populairder in Europa en ook Netflix springt steeds vaker op de rijdende trein, zoals met deze film over emotionele vriendschappen. Lees hier onze recensie over Drifting Home.

Het verhaal
Het verhaal gaat over Kosuke en Natsume. Zij zijn sinds hun kindertijd goede vrienden. Nu ze in groep acht zitten is hun vriendschap bekoeld en lijken ze elkaar te negeren. In de zomervakantie trekken ze evenwel samen naar een wooncomplex die op het punt staat gesloopt te worden. Aan het gebouw hebben ze vele herinneringen overgehouden.

Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb-score ★ 6,2

Drifting Home is een anime die makkelijk te volgen is en dat is lang niet altijd zo. Vooral als je de taal op Engels zet (voor de puristen een schande, maar voor de nieuwe kijker een must), is het gewoon een mooie dramafilm in het animatiegenre met prima stemmenwerk, mooie animatie en achtergronden en een simpel verhaal over vriendschappen die eigenlijk nooit vergaan als de tijd voorbij drijft. Je kon zelfs een klein traantje bij de recensent over de wang zien rollen en dan weet je dat het verhaal raakt. Misschien is het allemaal wat te dramatisch voor sommige mensen, maar dat hoort er nu eenmaal bij in dit genre. 4 sterren.

Cast
In de originele cast hoor je onder meer Mutsumi Tamura, Asami Seto en Ayumu Murase. In de Engelse cast zitten onder meer Bryce Papenbrook en Cassandra Morris. De regie is in handen van Hiroyasu Ishida (Fastening Days).

Vanaf vrijdag 16 september is Drifting Home te zien op Netflix. Genre: anime, drama. Tijdsduur: 119 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV