Zaterdag op tv: documentaire De Vele Gezichten van Tineke Schouten

Zaterdag op tv: documentaire De Vele Gezichten van Tineke Schouten
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 24 september

Kijktip :

Met die hit ‘Lenie van de Takkenstraat’ brak Tineke Schouten in 1982 landelijk door. In de documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten is te zien hoe een in werkelijkheid keurige dame, zodra de pruik opgaat, transformeert in wie-je-maar-kunt-bedenken. Het bijzondere portret van een vakvrouw zie je rond de klok van 22.30 uur op NPO1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 24 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziek: Junior Songfestival Nationale Finale 2022

NPO 3
19:21 uur

Vandaag is het weer zover: de jaarlijkse Nationale Finale van het Junior Songfestival vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Tijdens dit muzikale feest wordt bepaald welke act Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. Vorig jaar ging de winst van het Junior Eurovisiesongfestival naar Armenië. De jonge zangeres Maléna blies iedereen weg met haar nummer 'Qami qami', waarmee ze ervoor zorgde dat Armenië het liedjesfestijn voor kinderen voor de tweede keer won. Dit jaar vindt het Junior Eurovisiesongfestival op 11 december plaats in het Karen Demirchiancomplex in de Armeense hoofdstad Jerevan. Voor het zover is, moeten alle deelnemende landen bepalen welke act hen mag vertegenwoordigen in Jerevan. In Ahoy Rotterdam betreden de vier overgebleven Nederlandse kanshebbers het podium: HIGH5, Infinity, Luna en Mixed Up. Zij worden beoordeeld door het publiek én een vakjury, die dit jaar bestaat uit Glen Faria, Flemming en Chantal Janzen.

Start: Face to Face seizoen 2

NPO 3
20:26 uur

Vanavond en volgende week zaterdag (1 oktober) is het tweede seizoen van de Deense misdaadserie Face to Face te zien op NPO 3. De acht afleveringen zijn in twee delen van speelfilmlengte te zien op de zaterdagavond. In het tweede seizoen is te zien hoe Susanne, psycholoog en hypnotherapeut, rouwt om de dood van haar dochtertje. Midden in haar rouwproces wordt er bij haar thuis aangebeld en staat ene John voor de deur; hij schakelt haar hulp in om te stoppen met roken. John blijkt net als Susanne pas geleden een kind te zijn verloren. Wanneer Susanne deze John onder hypnose brengt, vertelt hij ineens tot in detail over meisjes die hij zou ontvoeren en vermoorden. Susanne blijft geschokt achter en weet niet goed wat ze ermee aan moet. Ze besluit politiecommissaris Richard in te schakelen en vertelt hem over deze mysterieuze man. Wat heeft die nog meer te verbergen?

Slot: Langs de kust

NPO 2
20:46 uur

In de laatste aflevering van Langs de kust sluiten Huub Stapel en Martin Hendriksma hun reis langs de Nederlandse kust af in Groningen. Ze bezoeken onder meer Lauwersoog, openluchtmuseum Het Hoogeland en Noordpolderzijl. In de haven van Lauwersoog ontmoet Huub Barbara Geertsema-Rodenburg. Zij maakt deel uit van de Goede Vissers, mensen die staan voor lokaal en duurzaam. Nabij hun proeflokaal gaat Huub oesters plukken en proeven. Hij houdt alleen helemaal niet van oesters… Langs de Groningse Kust stond landbouw lang centraal, dit leidde tot een klassenmaatschappij. De boeren waren de baas, de landarbeiders moesten het met minder rooien. Toonbeeld van dit alles is het openluchtmuseum Het Hoogeland, daar tonen ze hoe het vroeger was. Verder drinken de heren een biertje in de kleinste zeehaven van Nederland, in Noordpolderzijl. De reis wordt afgesloten in de enige buitendijkse vogelkijkkast (Kiekkaaste) van Nederland.

Start: Irvine Welsh's Crime

NPO 2
22:09 uur

Vanavond gaat de zesdelige Britse misdaadserie Irvine Welsh's Crime van start op NPO 2. De komende weken kun je op de late zaterdagavond genieten van een dubbelaflevering van deze spannende serie. De miniserie Crime is gebaseerd op het gelijknamige boek van de vermaarde schrijver Irvine Welsh, wiens romans Trainspotting en Filth ook al een filmadaptatie kregen. In Crime belanden we in de Schotse hoofdstad Edinburgh, waar de straten lang niet altijd veilig zijn. Het is aan inspecteur Ray Lennox om zaken op te lossen en daders te pakken. Dat lukt echter niet altijd, en hij wordt gekweld door de wetenschap dat er monsters nog vrij rondlopen. Ondanks alles gaat hij stug door met zijn werk. In de eerste aflevering van Crime wordt een schoolmeisje ontvoerd in Edinburgh. Samen met zijn nieuwe partner wordt Ray Lennox op de zaak gezet, terwijl hij ook eigen trauma's uit het verleden moet verwerken.

Actiefilm: Dredd

Veronica
22:11 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte aarde, is Judge Dredd een gevreesde straatrechter. Hij heeft de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen ter plekke te executeren. Samen met de aspirant rechter Cassandra Anderson, die paranormale krachten bezit, neemt hij het op tegen Ma-Ma, het hoofd van een drugsbende. De bende handelt in een gevaarlijke, nieuwe drug genaamd SLO-Mo die de realiteitszin aantast.

Docu: De vele gezichten van Tineke Schouten

NPO 1
22:28 uur

Veertig jaar geleden schreef de Utrechtse Tineke een lied over een vrouw die beroemd wilde worden. Met die hit ‘Lenie van de Takkenstraat’ brak ze in 1982 landelijk door. In de documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten is te zien hoe een in werkelijkheid keurige dame, zodra de pruik opgaat, transformeert in wie-je-maar-kunt-bedenken. Een jaar lang volgden documentairemakers Hetty Nietsch en Lisa Bom de cabaretière bij het maken van haar 25ste jubileumvoorstelling ‘Dubbel’. Nietsch en Bom zoomen in op het schrijfproces rondom nieuwe typetjes en hun menselijke tekortkomingen, en laten zien hoe Tineke met lichte tegenzin aan de repetitieperiode begint om uiteindelijk vol bravoure te schitteren voor volle zalen. Waar haalt de ‘Koningin van de Typetjes’ de inspiratie voor haar voorstelling vandaan? Hoe gaat ze om met de tegenslagen, onzekerheid en frustratie die gepaard gaan met een succesvolle carrière? En hoe weet ze een balans te vinden tussen haar werk en haar drukke familieleven? Het antwoord op deze vragen wordt aangevuld met cabaretfragmenten van Tineke door de jaren heen. Verder komen er ook collega's, familie en vrienden van Tineke aan het woord, zoals haar man Hans Brunyanszki en collega Richard Groenendijk.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV