Vanavond op tv: spectaculaire opdrachten in LEGO Masters, laatste Ik Vertrek XL

Vanavond op tv: spectaculaire opdrachten in LEGO Masters, laatste Ik Vertrek XL
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 1 oktober

Kijktip :

Het belooft een spectaculaire uitzening te worden van LEGO Masters deze zaterdag. Het gaat namelijk stormen in de studio. Zouden de LEGO-bouwwerken daartegen bestand zijn? Verder zie je de laatste aflevering van Ik Vertrek op NPO1 en de misdaadfilm The Gentlemen op RTL7. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 1 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: The Gentlemen

Veronica
20:00 uur

De Amerikaanse expat Mickey heeft in Londen een bijzonder winstgevend marihuana-imperium opgebouwd. Hij vindt het tijd om eruit te stappen en wil zijn imperium verkopen. Er zijn genoeg potentiële kopers, wat zorgt voor samenzweringen en chantage in de onderwereld van Londen.

LEGO Masters: meest spectaculaire opdrachten

RTL 4
20:04 uur

Het derde seizoen van LEGO Masters is in volle gang en de eindstreep komt steeds dichter bij. De overgebleven duo's krijgen in een nieuwe aflevering van het bouwprogramma met de beroemde steentjes opnieuw enkele bijzondere opdrachten. Deze aflevering kan met recht de spectaculairste tot nu toe worden genoemd. Voor de eerste opdracht moeten de vijf overgebleven teams bouwwerken onder een gigantische heliumballon bouwen. Ook de tweede opdracht zal genoeg spektakel opleveren, want het gaat stormen in de studio! Zijn de bouwers hiertegen bestand? LEGO Masters is sinds het begin een kijkcijferkanon op RTL 4, maar dit seizoen steken de cijfers toch wat bleekjes af bij de voorgaande jaren. Veel kijkers waren teleurgesteld in het afzwaaien van presentatoren Ruben Nicolai en Kürt Rogiers. Zij werden dit jaar vervangen door Jamai Loman en Andy Peelman. Ook is er met Esmee Kuenen een nieuwe Brickmaster.

Slot: Ik vertrek XL

NPO 1
20:29 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Ik vertrek XL te zien op NPO 1. In dit programma volgen we twee gezelschappen die op verschillende plekken hun droom willen opbouwen: op Bonaire en in Italië. Hoe eindigt hun avontuur? Vorige week was misschien wel de meest tragische Ik vertrek-aflevering ooit te zien op NPO 1. Hans en Marja besloten definitief naar Friuli te emigreren nadat ze in Nederland op straat kwamen te staan. Hun huis heeft de nodige gebreken, maar dit wordt totaal onbelangrijk als Hans ten val komt en uiteindelijk aan de gevolgen hiervan overlijdt. Na het overlijden van Hans pakken Marja, Ada, Wim en Renzo de draad voorzichtig weer op. Ze gaan verder in Hans' voetsporen en zijn vastbesloten hun gezamenlijke droom af te bouwen. Ook op Bonaire maken ze de balans op. Daar waar ze tweeënhalf jaar geleden aan begonnen zijn, is nog maar weinig van terechtgekomen. Wat overblijft is hun eindeloze optimisme.

Nieuw: Dwars door België

NPO 2
20:33 uur

Afgelopen zomer was Dwars door de Lage Landen, met Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes, een regelrecht kijkcijferkanon. Vanaf vanavond is hun serie Dwars door België wekelijks te zien op NPO 2. Dit programma maakten ze toen corona het onmogelijk maakte om door het buitenland te reizen. In de eerste aflevering trekken Arnout Hauben en zijn kompanen Ruben en Philippe over de GR 129 van Brugge tot in Aarlen. Dit is het langste bewegwijzerde wandelpad in België. In de bossen van Beernem botst Arnout op een duister geheim: honderd jaar geleden wordt de grootoom van Koningin Mathilde hier in de rug geschoten. Daar bleef het niet bij, want deze grootoom werd vervolgens ook nog eens levend begraven. Tot aan de dag van vandaag is de moord in mysterie gehuld. Daarna trekt Arnout richting de Vlaamse Ardennen. De heuvels heten er 'bergen' en roepen herinneringen op aan de heroïsche wielrenners in de Ronde van Vlaanderen.

Start: Trom

Canvas
20:39 uur

Vanaf vanavond is de zesdelige Deense misdaadserie Trom wekelijks met een dubbele aflevering te zien op Canvas. In deze serie maken we kennis met journalist Hannis Martinsson, die alles op alles zet om de onderste steen boven te krijgen in zijn verhalen. In de eerste aflevering krijgt journalist Hannis Martinsson een mysterieus bericht van de lokaal beroemde activiste Sonja á Heyggi, waarin die beweert zijn dochter te zijn en in groot gevaar te verkeren. Hannis besluit terug te keren naar zijn thuishaven, de Faeröer Eilanden. Eenmaal gearriveerd komt Hannis al snel tot de conclusie dat de vrouw vermist is. De zaak wordt nóg mysterieuzer wanneer ze wordt aangetroffen tijdens een walvisjacht. Hannis riskeert zijn eigen leven om het spectaculaire verhaal naar buiten te brengen en veroorzaakt een schokgolf op de Faeröer Eilanden.

Actiefilm: Baby Driver

Veronica
22:15 uur

Een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto's lijdt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden. Wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet, doet hij een poging om uit de criminele wereld te stappen. Een gedoemde overval zorgt er echter voor dat hij voor zijn leven, liefde en vrijheid moet vrezen.

Actuele video's

Meer actuele video's