Donderdag in Op1: Maarten van Rossum over de killerdrones en de nucleaire dreiging

Donderdag in Op1: Maarten van Rossum over de killerdrones en de nucleaire dreiging
Dit zijn de gasten van donderdag 13 oktober

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 13 oktober

  • Rusland viel Kiev er afgelopen nacht mee aan: killerdrones. Hoe moet er gereageerd worden op deze onbemande vliegtuigen en de nucleaire dreiging die aanblijft? Want als Poetin besluit een kernwapen in te zetten, zal de NAVO volgens David Petraeus ingrijpen en de Russische troepen vernietigen. Vanavond in Op1 bellen we met de Amerikaanse oud-generaal én Amerikakenner Maarten van Rossem en oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif schuiven aan.

  • Minister Ernst Kuipers verhoogde onlangs het alarmniveau van corona en wil nu extra vaart maken met de coronavaccinatiecampagne. Maar wat houdt het alarmniveau in en hoe zorgt hij ervoor dat de samenleving niet weer op slot moet? Vanavond schuift Kuipers aan bij Op1.

  • Urenlang werden minister-president Mark Rutte en Shell-topman Ben van Beurden vandaag ondervraagd tijdens de parlementaire enquête aardgaswinning in Groningen. Hoe kan het dat Groningen zo de dupe is geworden van de gaswinning? Politiek verslaggever Thomas van Groningen vertelt er vanavond over in Op1.

  • Vandaag stonden drie verdachten in een nieuw proces over de moord op Peter R. De Vries voor de rechtbank, onder meer voor het filmen van de zwaargewonde misdaadverslaggever op straat. Het Openbaar Ministerie noemt dit en de moord op hem een terroristische daad. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was vandaag bij de zaak aanwezig.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's