Maandag 17 oktober in De Kennis van Nu: uitgestorven dieren tot leven wekken

Maandag 17 oktober in De Kennis van Nu: uitgestorven dieren tot leven wekken
Jurassic Park, maar dan echt

Kijktip :

In een nieuwe special van De Kennis van Nu, maandag 17 oktober te zien op NPO 2, wordt de zogeheten 'diepvriesdierentuin' belicht. In een speciale vriezer in The Frozen Zoo in San Diego bewaren wetenschappers al sinds 1972 duizenden genetische monsters van allerlei diersoorten.

De Kennis van Nu gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Ark van Noach
Het is een moderne Ark van Noach waar cellen van bijna uitgestorven en al uitgestorven dieren bewaard worden om ze nu of in de toekomst tot leven te kunnen wekken. Op dit moment is hun grootste uitdaging om te voorkomen dat de noordelijke witte neushoorn uitsterft. Van deze soort zijn er nog maar twee, beide vrouwtjes. Ze kunnen zich dus nooit meer zonder hulp van de wetenschap voortplanten.

Jurassic Park
De onderzoekers van The Frozen Zoo zetten alles op alles om in het lab neushoornembryo’s te maken uit huidcellen van al lang geleden overleden dieren om die embryo’s vervolgens in een draagmoeder van een andere soort te plaatsen. Het doet misschien een beetje denken aan de film Jurassic Park, maar de medewerkers van The Frozen Zoo zijn niet bang om de grenzen op te zoeken.

Deze special van De Kennis van Nu is maandag 17 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Kennis van Nu terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's