Dinsdag in Op1: Amerikakenner Raymond Mens over z'n boek 'Nieuws als wapen'

Dinsdag in Op1: Amerikakenner Raymond Mens over z'n boek 'Nieuws als wapen'
Dit zijn de gasten van dinsdag 18 oktober

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 18 oktober

  • Wat is de rol van de media in het Amerikaanse politieke landschap? In zijn nieuwe boek ‘Nieuws als wapen’ analyseert Amerikakenner Raymond Mens de mediaoorlog die in de VS gaande is. Waarbij het niet meer alleen over kijkcijfers gaat, maar ook en vooral over politieke macht. Hij vertelt er vanavond over bij Op1.
  • Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft ermee ingestemd dat Thierry Baudet een week geschorst wordt omdat hij zijn nevenfuncties weigert op te geven. Het is voor het eerst dat de Kamer tot zo’n besluit komt. Ondertussen groeien de zorgen in de Kamer over de complottheorieën van de FvD-leider. Politiek verslaggever Thomas van Groningen is te gast.
  • Staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) werkt al maanden aan een asielwet waarmee hij onwillige gemeenten kan dwingen asielzoekers op te vangen. Maar na een brandbrief van lokale VVD’ers ging zijn eigen fractie dwarsliggen. Hoe moet het verder? Daarover praten in Op1 vanavnd burgemeester van Vlaardingen Bert Wijbenga (VVD) en locoburgemeester van Amsterdam Rutger Groot Wassink (GroenLinks), die met het Rijk onderhandelt namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
  • Hoe ziet het gezicht van een mier er eigenlijk uit? Voor een internationale fotoprijs legde een Litouwse microscoop-fotograaf dit angstaanjagende beeld vast. Over deze indrukwekkende foto praten we vanavond met microscoop-fotograaf Wim van Egmond, die ons ook meeneemt door zijn rijke archief aan bijzondere foto’s van insecten.
  • Werkdagen van 18 uur, maar één dag in de maand vrij en een derde van je salaris uitbetaald krijgen als je een fout maakt. Britse onderzoeksjournalisten gingen undercover bij Shein, het grootste kledingbedrijf ter wereld, en brachten de schokkende werkomstandigheden in Chinese fabrieken in beeld. Modeontwerper Olcay Gulsen, lifestyle-deskundige Arno Kantelberg en mode-influencer Maris Stapelbroek zijn te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's