Nieuw programma In de schaduw van het WK begint dinsdag op NPO 2

Nieuw programma In de schaduw van het WK begint dinsdag op NPO 2
Danny Ghosen onderzoekt WK in Qatar

Kijktip :

Op 20 november begint het WK voetbal in Qatar. Het grootste sportevenement ter wereld heeft een donkere kant: Qatar heeft het toernooi toegewezen gekregen door stemmen te kopen en bij de bouw van stadions zouden ruim 6500 mensen om het leven gekomen zijn. Danny Ghosen gaat in het nieuwe programma In de schaduw van het WK dieper in op de problemen.

In de schaduw van het WK gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nabestaanden
Danny Ghosen portretteert in Nepal de families van de overleden stadionbouwers. Dagelijks komen er op het vliegveld van Kathmandu lijkkisten aan met overleden arbeiders die hun heil zochten in een van de golfstaten. Danny zoekt uit hoe het kan dat Nepalezen willens en wetens kiezen om in het buitenland te gaan werken onder verschrikkelijke omstandigheden en waarom ze zich voor die baan ook nog eens in de schulden hebben gewerkt.

Collega's
In de eerste aflevering praat Danny met collega-journalisten in Nederland over de dilemma's in de berichtgeving rondom het WK. Ook wil hij de Oranjespelers ontmoeten en vragen naar hun mening, maar daar steekt de KNVB een stokje voor. Die staat niet toe dat het voetbalfeest verpest wordt. Het WK van 2022 is een vergissing die geen weg terug kent. Klinkt er ergens protest?

Het nieuwe programma In de schaduw van het WK is vanaf dinsdag 25 oktober wekelijks rond 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In de schaduw van het WK terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's