Nieuw programma Once Upon a Timeline van Omroep ZWART start dinsdag op NPO 3

Nieuw programma Once Upon a Timeline van Omroep ZWART start dinsdag op NPO 3
Nieuwe perspectieven op de geschiedenis

Kijktip :

Na het mislukte Podium ZWART is vanaf vanavond het eerste educatieprogramma van Omroep ZWART te zien op televisie. In Once Upon a Timeline draait het om het achterhalen van de geschiedenis op een specifieke datum.

Once Upon a Timeline gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

New York
De tien castleden van Once Upon a Timeline krijgen elke aflevering de opdracht om een onderwerp uit de geschiedenis te onderzoeken en hun conclusies op creatieve wijze te presenteren aan de kijker. Zo gaan ze bijvoorbeeld onderzoeken hoe het zou zijn als Nederland New York nooit zou hebben geruild voor Suriname of achterhalen ze wat de grondwet van Thorbecke vandaag de dag voor ons betekent.

'Bohemian Rhapsody'
Er zitten ook luchtige verhalen tussen zoals het ontleden van het nummer 'Bohemian Rhapsody', waarbij de kijker nieuwe dingen leert over de monsterhit. De castleden geven hun perspectief op deze gebeurtenissen uit de geschiedenis. Hoe heeft dit invloed op hun leven en wat ondervinden ze er vandaag de dag nog van. Elke aflevering wordt er geëxperimenteerd in de wijze waarop de castleden hun bevindingen delen met de kijker.

Het nieuwe programma Once Upon a Timeline is vanaf dinsdag 25 oktober wekelijks rond 22.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Once Upon a Timeline terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's