Docu En de naam is: Heeresma maandag 14 november te zien op NPO 2

Docu En de naam is: Heeresma maandag 14 november te zien op NPO 2
Terugblik op het leven van Heere Heeresma

Kijktip :

En de naam is: Heeresma is een documentaire over de in 2011 overleden schrijver en dichter Heere Heeresma. De film schetst een melancholieke en intense familiegeschiedenis. Journalist Anton de Goede spreekt met zijn kinderen Marijne en Heere jr.

En de naam is: Heeresma gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Tweede Wereldoorlog
De jonge Heere groeide op in een Amsterdamse nieuwbouwwijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het wegvoeren en vermoorden van zijn Joodse vriendjes en vriendinnetjes heeft hem voor het leven gevormd. Heeresma typeerde zichzelf als een jongetje dat 'aanwezig, niet aanwezig' was. Zijn kinderen herinneren hem als een gecompliceerde en soms onaangepaste vader.

Gehuld in nevelen
Heere Heeresma trok, zoals hij zelf zei, een brandscherm op rond zijn privéleven. De gebeurtenissen ten tijde van de oorlog hebben ervoor gezorgd dat hij onderdook in een leven waarin nooit duidelijk was wat waarheid was. Het bestaan van Heere Heeresma is gehuld in nevelen, veel van wat zich in en rond zijn leven afspeelde is nooit naar buiten gekomen.

De documentaire En de naam is: Heeresma is maandag 14 november om 22.15 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu En de naam is: Heeresma terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV