Documentaireserie Michael Palin: Into Iraq vanaf donderdag te zien op Canvas

Documentaireserie Michael Palin: Into Iraq vanaf donderdag te zien op Canvas
Monty Python-acteur reist door oorlogsgebied

Kijktip :

Eind jaren zestig leerden we Michael Palin kennen als onderdeel van het Britse comedygezelschap Monty Python. Sinds de jaren tachtig legt hij zich toe op reisdocumentaires. Vanaf donderdag is de nieuwe docuserie Michael Palin: Into Iraq te zien op Canvas.

Trein
Hoewel Palin ook sinds de jaren tachtig nog in diverse films heeft gespeeld, zoals Brazil (1985), A Fish Called Wanda (1988) en The Death of Stalin (2017), heeft hij zich hoofdzakelijk toegelegd op reizen. Nu trekt hij voor het eerst door Irak. De reis begint in Oost-Turkije, waar Palin aan boord van de trein gaat - tussen de spectaculair besneeuwde bergen.

Mosul
Palin volgt de rivier Tigris tot aan de Perzische Golf. De grens oversteken blijkt moeilijker dan verwacht, maar eens in Irak trekt hij naar Mosul, een stad die in 2014 bijna vernield werd door IS. Nadien trekt hij naar het oosten, waar hij een heel ander Irak te zien krijgt. Afsluiten doet hij in Akre, waar hij deelneemt aan een Koerdisch festival.

De documentaireserie Michael Palin: Into Iraq is vanaf donderdag 17 november wekelijks om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's