Vanavond op tv: slotaflevering Kamp Van Koningsbrugge Special Edition, docu Children of the Mist

Vanavond op tv: slotaflevering Kamp Van Koningsbrugge Special Edition, docu Children of the Mist
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 november

Kijktip :

Vanavond is de laatste aflevering van Kamp Van Koningsbrugge Special Edition te zien op NPO 1. Verder onder meer de documentaire Children of the Mist. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 17 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Green Book

NET 5
20:30 uur

Vanavond is de Oscarwinnende dramafilm Green Book te zien op Net5. De film speelt zich af in 1962 in Amerika en vertelt het waargebeurde verhaal van Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter in de arbeidersklasse die een baan aanneemt als chauffeur voor dr. Don Shirley, een hoogopgeleide Afro-Amerikaanse klassieke pianist. Het duo begint aan een twee maanden durende tour langs concertlocaties in de zuidelijke, racistische staten. Onderweg ontstaat er een unieke vriendschap tussen Tony en dr. Shirley.

Slot: Kamp Van Koningsbrugge Special Edition

NPO 1
20:35 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Kamp Van Koningsbrugge Special Edition te zien op NPO 1. De afgelopen weken zagen we hoe diverse bekende Nederlanders zichzelf tot het uiterste dreven in de zware training voor commando's. Kamp Van Koningsbrugge Special Edition ging van start met tien deelnemers. Al na een paar uur gaf zanger Ruben Annink op, en ook Niels Gomperts haakte in de eerste aflevering af. Vervolgens bleek de loodzware commandotraining ook te zwaar voor achtereenvolgens Natasja Gibbs, Celine Huijsmans en Tarikh Janssen.

Start: Michael Palin - Into Iraq

Canvas
21:20 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe docuserie Michael Palin: Into Iraq te zien op Canvas. Palin trekt door Irak, maar de reis begint in Oost-Turkije. DAar gaat hij aan boord van de trein gaat - tussen de spectaculair besneeuwde bergen. Palin volgt de rivier Tigris tot aan de Perzische Golf. De grens oversteken blijkt moeilijker dan verwacht, maar eens in Irak trekt hij naar Mosul, een stad die in 2014 bijna vernield werd door IS. Nadien trekt hij naar het oosten, waar hij een heel ander Irak te zien krijgt. Afsluiten doet hij in Akre, waar hij deelneemt aan een Koerdisch festival.

Docu: Children of the Mist

NPO 2
22:35 uur

In de bergen van Noord-Vietnam woont de twaalfjarige puber Di. Ze behoort tot de Hmong, een etnische minderheid waar meisjes op heel jonge leeftijd trouwen. Maar Di leert op school én op haar telefoon dat de wereld groter is. De documentaire Children of the Mist vertelt haar verhaal. Di is een levendige puber van twaalf jaar die opgroeit in een dorp in Noord-Vietnam. Ze behoort tot de Hmong, waar het traditie is dat meisjes vroeg trouwen. Vaak gaat hieraan een bridenapping vooraf, waarbij de bruid 'ontvoerd' wordt door haar toekomstige echtgenoot.

Docu: Candy - A Skater's Mind

NPO 3
22:50 uur

Voor Candy Jacobs (32) is skaten haar leven. Ze is uitgegroeid tot de beste skateboarder van Europa en is zelfs op weg om haar Olympische droom in Tokyo te verwezenlijken. Maar haar onuitputtelijke passie heeft ook een destructieve keerzijde. Wat gebeurt er met Candy als ze door teveel trainen een zware knieblessure krijgt en niet meer kan skaten? Dat zien we in de openhartige documentaire Candy: A Skater's Mind.

Actuele video's

Meer actuele video's