Oscarwinnende dramafilm Green Book zie je zaterdag op België Eén

Oscarwinnende dramafilm Green Book zie je zaterdag op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en iTunes

Kijktip :

Hoewel Green Book werd bekritiseerd vanwege de weergave van raciale verschillen en de manier waarop pianist Don Shirley werd neergezet, won de film begin 2019 wél de Oscar voor Beste Film. Kwaliteit heeft deze film dan ook zeker. Je ziet 'm zaterdag op België Eén en je kunt Green Book streamen via Amazon Prime en iTunes.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De Italiaans-Amerikaanse Tony Lip is een uitsmijter uit de Bronx. Hij wordt ingehuurd om Don Shirley rond te rijden. De Afro-Amerikaanse man is een eersteklas pianist die op tournee gaat. Omdat ze van Manhattan naar het zuiden van Amerika reizen, moeten ze vertrouwen op een speciale reisgids die hen de plaatsen toont waar het veilig is voor Afro-Amerikanen. Het tweetal wordt geconfronteerd met racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en humor. Ze zullen hun verschillen aan de kant moeten schuiven als ze de lange reis willen overleven.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De typisch Amerikaanse kritiek op Green Book, zoals bovenaan beschreven, zal in Nederland tot gefronste wenkbrauwen leiden. Veel mensen zagen hier een prachtige feelgoodfilm in de bioscopen, met schitterende hoofdrollen van twee topacteurs: Viggo Mortensen en Mahershala Ali. De eerste werd genomineerd voor een Oscar, de tweede ontving het beeldje ook daadwerkelijk. Zij vormen de motor van dit verhaal met zowel dramatische als komische momenten, maar met een hart van goud.

Cast
Naast Viggo Mortensen (Captain Fantastic) en Mahershala Ali (Moonlight) zijn ook Linda Cardellini (The Founder) en Sebastian Maniscalco (The Irishman) te zien in Green Book. Deze film is geregisseerd door Peter Farrelly (There's Something About Mary).

Green Book (2018) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is zaterdag 18 december om 21.30 uur te zien op België Eén. Genre: biografie, comedy, drama. Speelduur: 130 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnende dramafilm Green Book zie je zaterdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV