Recensie: The Estate is inktzwarte komedie met grappige Kathleen Turner en foute David Duchovny

Recensie: The Estate is inktzwarte komedie met grappige Kathleen Turner en foute David Duchovny
Van de makers van Death at a Funeral en Love Wedding Repeat

Film :

Vanaf 24 november is de film The Estate te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze komedie, met een cast waar je alleen maar voor kan juichen, begint sterk. Helaas: langzaam maar zeker stort de boel hard in. Lees hier de filmrecensie van The Estate.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Rijke Tante Hilda gaat dood
Als de zussen Macey en Savannah horen dat hun welgestelde tante Hilda niet lang meer te leven heeft, besluiten ze haar op te zoeken om de familiebanden eens goed aan te halen. Er is immers een enorme erfenis te verdelen. Eenmaal daar blijkt de oude dame echter niet makkelijk te behagen. Wanneer plots nog twee hebzuchtige familieleden op de stoep staan, volgt er een strijd om het grote geld.

Actrice Anna Faris (Savanna), Toni Collette (Macey) en David Duchovny (Richard “Dick”) in de film 'The Estate'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 5,3

Al heb je de grootste filmsterren in je film zitten: dat zegt nog niet dat de productie ook goed is. The Estate begint vrij sterk maar zakt af naar een film die we snel zijn vergeten. Wie smult van seksgrappen en opmerkingen over poep en pies, heeft misschien een leuke tijd. De cast is een feest met een excellerende David Duchovny die zo fout is dat het weer erg grappig wordt. Ook Kathleen Turner (The War of the Roses) heeft een paar leuke momenten, maar het doet toch zeer als notabene topactrice Toni Collette een geslachtsdeel van een oude man moet terugstoppen. Een 'komedie van de wansmaak' die bol staat van (soms slechte) vulgaire grappen met een ijzersterke cast. Die combinatie vloekt. Twee sterren.

Cast
Naast Toni Collette (Pieces of Her) en Anna Faris (Overboard) zijn ook Kathleen Turner (The Jewel of the Nile), David Duchovny (The Bubble), Ron Livingston (Tully), Keyla Monterroso Mejia (Boo Bitch) en Rosemarie DeWitt (The Staircase) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dean Craig (Love, Wedding, Repeat).

Vanaf 24 november 2022 is de film The Estate te zien in de bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 96 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV