Vanavond op tv: Brazilië - Servië (WK voetbal), Frontlinie over Chinese dreiging

Vanavond op tv: Brazilië - Servië (WK voetbal), Frontlinie over Chinese dreiging
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 24 november

Kijktip :

Vanavond staat er opnieuw een mooie clash op het programma op het WK voetbal: Brazilië - Servië. Verder onder meer een nieuwe aflevering van Frontlinie over de Chinese dreiging aan het adres van Taiwan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 24 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Brazilië - Servië (WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Brazilië - Servië in Groep G van het WK voetbal in Qatar. Brazilië reist als één van de absolute topfavorieten af naar het eindtoernooi. Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv. Het Braziliaanse elftal barst van de supersterren, zoals Casemiro, Antony en Neymar. De eerste horde is echter meteen een lastige. Servië is een taaie ploeg met een fenomenale aanval, maar de rest van het elftal is ietwat onevenwichtig.

Frontlinie: China bedreigt Taiwan

NPO 2
20:30 uur

Terwijl de oorlog tussen Oekraïne en Rusland maar voort blijft duren, ontstaan er in Azië nieuwe spanningen. De dreiging van China om Taiwan in te nemen wordt steeds heftiger. Vanavond besteedt Frontlinie aandacht aan deze gevoelige kwestie. Floris-Jan van Luyn onderneemt een zoektocht naar de diffuse Taiwanese identiteit en houdt Nederland een spiegel voor: wat doen wij voor Taiwan? Ook onderzoekt Van Luyn wat Taiwan doet om zich voor te bereiden op een mogelijke aanval van China.

Comedydrama: Intouchables

NET 5
20:30 uur

Vanavond zendt Net5 het prachtige Franse comedydrama Intouchables uit, dat in 2011 een wereldwijde sensatie werd. De Senegalese Driss wordt de persoonlijke verzorger van de lichamelijk gehandicapte Franse miljonair Philippe. Met zijn tomeloze energie zet Driss het stijve huishouden van Philippe binnen de kortste keren op zijn kop en ontstaat er een hechte vriendschap.

Start: Andor

FOX
20:30 uur

Disney heeft de rechten op één van de grootste franchises ooit: Star Wars. Na een aantal Star Wars-series op hun eigen streamingdienst Disney+ is nu de eerste serie ook op de Nederlandse tv te zien. Andor is vanaf donderdag wekelijks te zien bij FOX. In onze recensie schreven wij al over Andor dat de serie "het donkere en rauwe randje van Star Wars" laat zien.

Docu: Shabu

NPO 2
22:20 uur

Vanavond is de prachtige familiedocumentaire Shabu te zien op NPO 2. De film schetst een portret van de veertienjarige Shabu. Shabu (14) is een lieve, creatieve en streetsmart jongen uit Rotterdam-Zuid en de oogappel van zijn oma. Nadat hij tijdens een joyride haar auto total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van vakantie in Suriname. De vrienden en het vriendinnetje van Shabu gooien echter roet in het eten.

Filmdrama: A Star Is Born

NET 5
22:45 uur

Na het emotionele Intouchables gaat de filmavond op Net5 verder met het minstens zo aangrijpende filmdrama A Star Is Born. De in verval geraakte countryzanger Jackson Maine ontdekt en wordt verliefd op de nog onbekende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziekwereld zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt om haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen.

Actuele video's

Meer actuele video's