Serierecensie: Andor is duistere en grimme duik in Star Wars werelden

Serierecensie: Andor is duistere en grimme duik in Star Wars werelden
Met Diego Luna

Film :

Vanaf woensdag 21 september staan de eerste drie afleveringen van Andor op Disney+. Diego Luna keert terug als Cassian Andor, een van de helden uit Rogue One. Dat hij zijn avonturen in deze serie overleeft weten we dus al, maar overleven wij het kijken ervan? Lees hier onze eerste indruk van Andor.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gedurfde missies
De avonturen van rebellen spion Cassian Andor tijdens de beginjaren van de Rebellion voorafgaand aan de gebeurtenissen in Rogue One: A Star Wars Story. De serie verkent verhalen vol spionage en gedurfde missies om de hoop te herstellen in een melkwegstelsel in de greep van de meedogenloze Empire.

Stellan Skarsgard als Luthen Rael en Diego Luna als Cassian Andor in 'Andor'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 8,1

Deze recensie gaat over de eerste zes afleveringen van Andor.

Het is heel fijn om een serie in het Star Wars universum te zien die geen blad voor de mond neemt en niet schuwt van een beetje echte donkere momenten: waar het geheel de laatste tijd allemaal wel heel erg licht en soms zelfs wat flets was, komt Andor terug op het niveau waar Rogue One en een groot deel van het eerste seizoen van The Mandalorian groot mee zijn geworden: het donkere en rauwe randje van Star Wars is iets dat wij als fan erg kunnen waarderen. Diego Luna zet een prima titelkarakter weg, maar eigenlijk is de hele cast een grote plus van deze serie. De serie durft verhaallijnen aan de snijden waarvan we niet gedacht hadden dat ze in het toch wat "heilige" Star Wars universum bestonden. Een heerlijke serie, waarbij we natuurlijk ook weer hopen op een spectaculaire finale. 4,5 ster.

Cast
Diego Luna (Narcos: Mexico) Genevieve O'Reilly (The Legend of Tarzan) en Stellan Skarsgard (Dune) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Tony Gilroy (The Bourne Legacy).

Op 21 september zijn de eerste drie afleveringen te zien, vanaf 28 september is wekelijks een nieuwe aflevering van Andor te streamen op Disney+. Genre: avontuur, science fiction. Totaal aantal afleveringen: 12. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's