Vanavond op tv: Monica Geuze en Martijn Krabbé in Isola di Beau en Spanje - Duitsland

Vanavond op tv: Monica Geuze en Martijn Krabbé in Isola di Beau en Spanje - Duitsland
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 november

Kijktip :

Vanavond zien we in een nieuwe aflevering van Isola di Beau het duo Monica Geuze en Martijn Krabbé op RTL4. Verder staat op het programma een in potentie spannend duel Spanje tegen Duitsland (WK voetbal) op NPO1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Spanje - Duitsland (WK voetbal)

NPO 1
19:50 uur

Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van de wedstrijd Spanje - Duitsland in Groep E van het WK voetbal in Qatar. Het is dé kraker van deze groepsfase. Het duel is ook te zien op de livestream via Gids.tv. De Spanjaarden etaleerden hun topvorm voor Qatar al in de eerste groepswedstrijd van het toernooi. Costa Rica werd met een monsterscore van 7-0 aan de kant gezet. Opvallend: er waren maar liefst zes verschillende doelpuntenmakers aan Spaanse zijde. Ferran Torres scoorde twee keer, Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler en Álvaro Morata namen allemaal één treffer voor hun rekening. Hoe anders is de vorm bij Duitsland. Die Mannschaft kwam in de eerste wedstrijd, tegen Japan, op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van İlkay Gündoğan. In het laatste kwartier draaiden de Japanners de score echter volledig om dankzij doelpunten van Ritsu Doan en Takuma Asano. Het moge duidelijk zijn: het is alle hens aan dek voor Duitsland.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Isola di Beau: Monica Geuze en Martijn Krabbé

RTL 4
20:08 uur

Vanavond is de tweede aflevering van Isola di Beau te zien op RTL 4. Presentator Beau van Erven Dorens ontvangt wekelijks twee bekende Nederlanders op het prachtige Italiaanse eiland Sardinië voor bijzondere en diepgaande gesprekken. Deze week zijn dat Monica Geuze en Martijn Krabbé. Monica Geuze maakte de afgelopen tien jaar naam als vlogger en is inmiddels één van de populairste YouTubers van Nederland. Dat leidde ook tot andere activiteiten; ze is steeds vaker te zien op televisie en presenteerde onder meer het programma Love Island. In 2021 werd Geuze door mannenblad FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Ook Martijn Krabbé komt langs in deze aflevering. De zoon van acteur Jeroen Krabbé is al jaren een zeer succesvolle presentator van programma's als Idols, Uitstel van executie en Kopen zonder kijken. Krabbé maakte echter vooral naam als presentator van The Voice of Holland. In Isola di Beau zal hij voor het eerst uitgebreid reageren op de misstanden achter de schermen van de talentenjacht.

Docu: Mystify - Michael Hutchence

Canvas
20:09 uur

Op de Vlaamse zender Canvas is vanavond de muziekdocumentaire Mystify: Michael Hutchence te zien. Deze documentaire schetst een intiem portret van de wereldberoemde zanger Michael Hutchence (1960-1997), frontman van de Australische band INXS. Aan de hand van uitzonderlijke beelden leren we een gevoelige, veelzijdige en complexe man kennen, maar ook een man die het niet altijd even makkelijk had met het succes en de creatieve beperkingen van de popmuziek. Na een dramatische gebeurtenis in zijn leven verandert alles voor Michael, maar zijn dochtertje, Tiger, biedt hem steun in donkere tijden. De Australische rockband INXS begon in 1977 en bracht in 1980 het eerste studioalbum uit. In Nederland haalde INXS in 1984 voor het eerst de hitlijsten met 'Original Sin'. Daarna volgden talloze hits, zoals 'Need You Tonight', 'New Sensation', 'Never Tear Us Apart', 'Suicide Blonde' en 'Disappear'. Het album Kick (1987) was een wereldwijd succes en leverde vier Top 10-hits op in de Verenigde Staten.

Nieuw: Bestseller Boy

NPO 3
20:29 uur

Wat als je tegen alle verwachtingen in op 21-jarige leeftijd doorbreekt met je eerste roman, maar daarmee iedereen om je heen verliest? Momo Zebbi is een jonge, ambitieuze Amsterdammer met één grote droom: bestsellerauteur worden. Zijn droom komt uit, maar haalt zijn leven totaal overhoop. De dramaserie Bestseller Boy vertelt zijn verhaal. De ouders van Momo zetten hem uit huis, hij verliest zijn grote liefde en zijn vrienden verstoten hem. Zonder huis, familie en relatie begint voor Momo een zoektocht naar erkenning, liefde en naar zichzelf. Om inspiratie op te doen voor zijn tweede boek, maakt Momo een reis naar Marokko. Hier ontdekt hij hoe het vertellen van verhalen al generaties in de familie zit en wordt hij geconfronteerd met alles waar hij zo hard voor is weggerend: zijn eigen wortels. In de eerste aflevering van Bestseller Boy zien we hoe Momo Zebbi, de 21-jarige held, bijna klaar is met de grote stadsroman waar hij al jaren onafgebroken aan schrijft. Alleen heeft hij nog geen goed einde. Hij gaat zo op in zijn werk, dat hij geen aandacht heeft voor zijn vriendin Evelien. Als het boek eindelijk af is, maakt zijn grote liefde en muze het uit. Momo moet een nieuw einde verzinnen.

Avonturenfilm: Highlander

SBS 9
20:30 uur

Ze zijn een onsterfelijk ras van krijgers. Een uniek ras van mannen die alleen kunnen sterven door onthoofd te worden met een zwaard. Gedoemd om door de eeuwen heen te duelleren in de Gathering, waar de laatste paar zullen strijden om macht die de verbeelding te boven gaat. Van de Schotse Hooglanden van de zestiende eeuw tot het New York van 1986, vecht Connor Macleod, die hier niets van wil hebben, maar niet aan zijn lot kan ontsnappen, tegen zijn medestrijders terwijl het lot van de sterfelijke mens op het spel staat.

Boerderij van Dorst: Nilüfer Gündoğan en Frits Wester

NPO 3
21:18 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Boerderij van Dorst krijgt Raven van Dorst bezoek van onafhankelijk Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan en politiek verslaggever Frits Wester. Ze komen Raven helpen met het oogsten van de laatste groenten, ze gaan een voedselbos planten én ervoor zorgen dat Raven een gevulde voorraadkamer heeft om de winter door te komen. Na de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 betrad Nilüfer Gündoğan het parlement namens de nieuwe politieke partij Volt. Dat ging goed, totdat Gündoğan begin dit jaar door de partij werd geschorst vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Het leidde tot een enorme ruzie binnen de partij, die de politiek weken in zijn greep hield. Uiteindelijk ging ze verder als onafhankelijk Kamerlid. De andere gast in de laatste aflevering van Boerderij van Dorst is Frits Wester, al sinds jaar en dag politiek verslaggever van RTL. Zijn reputatie was lange tijd onberispelijk, maar vertoonde scheurtjes nadat hij in 2019 meerdere keren onder invloed voor de camera verscheen. Wester besloot af te kicken van alcohol en is inmiddels alweer een tijdje aan de slag. Hoe gaat het nu met hem?

Actuele video's

Meer actuele video's