Recensie: Guardians of the Galaxy Holiday Special is muzikaal lachen

Recensie: Guardians of the Galaxy Holiday Special is muzikaal lachen
James Gunn flikt het weer

Film :

Vanaf 25 november staat de film Guardians of the Galaxy Holiday Special op Disney+. Opnieuw brengt Marvel - na het succes van Werewolf by Night - een korte film van nog geen uur naar de streamingdienst en ook ditmaal is het weer een succes. Lees hier de recensie van Guardians of the Galaxy Holiday Special.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kevin Bacon, de grootste held van de Aarde
De Guardians Drax, Rocket Raccoon, Mantis en Groot zijn op een missie om hun leider Star-Lord een geweldig kerstcadeau te bezorgen. Daarbij krijgen ze hulp van onder meer "gemene zus" Nebula, Kraglin en Cosmo the Space Dog. Het doel? Kevin Bacon bij het feest aanwezig laten zijn.

Chris Pratt als Star Lord, Dave Bautista als Drax en Groot in 'The Guardians of the Galaxy Holiday Special'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 92% | Kerstsfeer: 88% | IMDb ★ 7,3

Altijd als de Guardians op het grote of kleine scherm verschijnen is lachen gegarandeerd. Ook in deze Special Presentation toveren de buitenaardse helden weer een lach op je gezicht. Het lukt regisseur James Gunn ook in zijn derde Guardians - alhoewel dit natuurlijk een korte is en de "echte" derde pas in 2023 in de bioscopen verschijnt - om een film neer te zetten die lekker wegkijkt en ook nog echt wat te melden heeft: herinneringen zijn er om te maken, maar niet om je aan vast te houden. Nieuwe herinneringen maak je vanzelf. Het lijkt een soort weerspiegeling op zijn eigen rol: hij heeft zijn herinneringen bij Marvel, maar gaat nu nieuwe maken bij concurrent DC. 4 sterren.

Cast
Naast Dave Bautista (Glass Onion) en Pom Klementieff (Uncut Gems) spelen ook Chris Pratt (The Terminal List), Sean Gunn (The Suicide Squad) en Kevin Bacon (Footloose) in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Gunn (Guardians of the Galaxy Vol. 3).

Vanaf 25 november 2022 is Guardians of the Galaxy Holiday Special te kijken op Disney+. Genre: komedie, superhelden. Tijdsduur: 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV