Willy Wonka & the Chocolate Factory met Gene Wilder in de late Kerstavond op Net5

Willy Wonka & the Chocolate Factory met Gene Wilder in de late Kerstavond op Net5
Onvergetelijke familiefilm en pure nostalgie

Film :

De wereldberoemde verfilming van Charlie and the Chocolate Factory, het boek van Roald Dahl vol verwende kinderen, Oempa-Loempa's, rivieren van chocolade en snoep heeft tot op heden de allerbeste vertolking van directeur Willy Wonka (Gene Wilder) in huis. Op Kerstavond (24 december) is de film Willy Wonka & the Chocolate Factory te zien op Net5.

'It's Scrumdidilyumptious!'
Als de chocoladefabrikant Willy Wonka een bijzondere prijsvraag uitschrijft waarmee vijf gelukkigen een tour door zijn fabriek kunnen winnen, is de hele wereld in rep en roer. De gelukkige Charlie is één van de winnaars.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | Kerstsfeer: 70%

Het is erg lang geleden, maar misschien weet je het nog? De kinderen Augustus Gloop, Veruca Salt, Violet Beauregarde, Mike Teavee, en Charlie Bucket. Met directeur Willy Wonka op een waanzinnige toer door de legendarische chocoladefabriek vol wonderen. Zo eet Violet, tegen Wonka's advies, een nog ongetest prototype van een maaltijdkauwgum en verandert - door een fout in de productie - in een menselijke bosbes. De beelden zijn shockerend en vergeet je, zeker als je die beelden als jong kind ziet, nooit meer. Dat maakt deze film bijzonder, nostalgisch en onverwoestbaar. Acteur Gene Wilder zet een uitstekend en gek personage neer waar Johnny Depp in de herverfilming van Charlie and the Chocolate Factory uit 2005 nog een puntje aan kan zuigen. Een dikke aanrader op Net5. Vier sterren.

Cast
Naast Gene Wilder (See No Evil, Hear No Evil) zijn Peter Ostrum (100 Greatest Kid Stars), Jack Albertson (Valentine) en Julie Dawn Cole (Married for Life) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Mel Stuart (Mean Dog Blues).

Acteur Gene Wilder (Willy Wonka) en cast in de film 'Willy Wonka & the Chocolate Factory'

Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is zaterdag 24 december om 23.30 uur te zien op Net5. Genre: familie, musical, fantasie. Tijdsduur: 100 minuten. Bekijk hier waar je de film Willy Wonka & the Chocolate Factory kunt streamen.

Actuele video's

Meer actuele video's