Vanavond op tv: Start nieuwe seizoen De slimste mens, Oh, wat een kerst! en meer

Vanavond op tv: Start nieuwe seizoen De slimste mens, Oh, wat een kerst! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 26 december

Kijktip :

Na een redelijk succesvolle Eerste kerstdag verwachten we op de Tweede nog meer tv-kijkers. De zenders zelf overigens ook, want we krijgen een top programmering voorgeschoteld: de terugkeer van De slimste mens op NPO 1, de Familie Gillis op SBS6 en een eenmalige special van Oh, wat een jaar op RTL 4. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor Tweede Kerstdag (maandag 26 december).

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Rail Away

NPO 2
19:55 uur

Slow-tv is weer helemaal terug deze winter en dat bewijst NPO 2 met een nieuw seizoen van het populaire Rail Away, waarin de kijker wordt meegenomen met een bijzondere treinreis. We starten dit seizoen in eigen land. Per Arriva-trein vind een reis plaats van Zutphen via Vorden en Ruurlo naar Winterswijk in de Gelderse Achterhoek. Het traject tussen Zutphen en Winterswijk werd onder meer aangelegd ten behoeve van beter transport voor de textielindustrie. Vanuit Duitsland werd over deze lijn ook steenkool naar Nederland vervoerd.

Terug: De slimste mens

NPO 1
20:23 uur

Het populaire programma De slimste mens keert maandag (Tweede Kerstdag) terug. Niet op een ander tijdstip, wel op een andere zender: de kennisquiz verhuist namelijk naar NPO 1. Zoals altijd staat de quiz onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem, het onafscheidelijke duo blijft - zelfs na de zenderwissel - bij elkaar. Helaas gaat de frequentie wel omlaag: in plaats van vijf zie je de quiz nu maar vier dagen in de week.

Actiefilm: Kingsman: The Golden Circle

Veronica
20:29 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In het vervolg op Kingsman: The Secret Service vertrekken Eggsy en Merlin naar de Verenigde Staten, nadat een aanslag het hoofdkwartier van de Kingsman heeft verwoest. Daar aangekomen ontdekken ze een Amerikaanse variant van hun organisatie, onder de naam Statesman. Champagne, een gewelddadige maar succesvolle cowboy, leidt de organisatie.

Kerstspecial: Oh, wat een Kerst!

RTL 4
20:30 uur

Vorig jaar was de kerstspecial van Oh, wat een jaar! al voor de kerstdagen te zien op tv, dit jaar krijgt het programma van Chantal Janzen, Carlo Boszhard en Ruben Nicolai een prominentere plek. Uiteraard dompelen de teamcaptains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard zichzelf en het publiek weer onder in kerstsferen. Samen met de gasten van dit jaar, Jamai Loman en Nicolette Kluijver, spelen zij de bekende spellen en zingen mee met hits die allemaal in het teken staan van kerst.

Kerstspecial: Kerst met de familie Gillis

SBS 6
20:30 uur

Ook bij SBS6 staat de kerst dit jaar weer in het teken van specials. Alle kanonnen van de zender passeren dit jaar de revue: de Alleskunners, de familie Meiland en natuurlijk ook de veelbesproken familie Gillis, die op Tweede Kerstdag een special krijgen. Het is de laatste kerst voor de familie in de villa in Neerpelt. Peter heeft bedacht dat dit onvergetelijk en groots moet worden. Inclusief metershoge nepbomen, verlichting, een sneeuwmachine, een arrenslee en een heuse ijsbaan in de voortuin.

Terug: Top 2000 a gogo

NPO 1
22:13 uur

Dit jaar had een wat rommelige aanloop naar de Top 2000 op tv, vooral omdat vast gezicht van de tv-tak Matthijs van Nieuwkerk nogal wat over zich heen heeft gekregen. Toch is Top 2000 a gogo ook dit jaar gewoon te zien. Maandag tot en met zaterdag, op een nieuwe tijd en een nieuwe zender. Dit jaar neemt Herman van der Zandt het stokje over van Van Nieuwkerk, in een programma dat van de vroege naar de late avond en van NPO 3 naar NPO 1 verschuift. Nogal wat veranderingen, maar één ding staat vast: 'Don' Leo Blokhuis is er gewoon bij.

Actuele video's

Meer actuele video's