Vanavond op tv: finale The Masked Singer, oudejaarsshow Media Inside, Top 2000 a gogo

Vanavond op tv: finale The Masked Singer, oudejaarsshow Media Inside, Top 2000 a gogo
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 30 december

Kijktip :

Het einde van 2022 nadert, en daarom blikt Media Inside vanavond terug op afgelopen jaar. Maar je kunt ook kijken naar de grote ontknoping van The Masked Singer, in de finale wordt duidelijk wie achter het masker van de winnaar schuilt. En er is meer op tv… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 30 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Rail Away: Flåm - Bergen (Noorwegen)

NPO 2
19:55 uur

In het nieuwe seizoen van Rail Away speelt kou een rol. In de aflevering in Nederland zagen we al een hoop sneeuw en nu gaan we naar Noorwegen. We reizen van Flåm naar Bergen, alhoewel: niet in de winter, maar in de zomer. Om vanuit Flåm het station van Myrdal te bereiken, reizen we eerst met een volledig elektrische ferry over het Sognefjord, met een lengte van 200 kilometer het langste fjord van Noorwegen. In Myrdal stappen we op de trein naar Bergen. De bouw van de hele lijn van Oslo tot Bergen nam dertig jaar in beslag. In Bergen aangekomen stappen we op de Fløibanen, een kabelspoorlijn die in 2022 helemaal vernieuwd werd. In een paar minuten zijn de reizigers boven, waar een prachtig panorama over Bergen en omgeving wacht.

The Masked Singer: finale

RTL 4
20:00 uur

De grote finale van The Masked Singer is aanstaande: vrijdag wordt bekend wie de winnaar is van de zangcompetitie en wie er achter de laatste vier maskers (Tijger, Flamingo, Joker en Pinguïn) zitten. In de halve finale vielen er maar liefst vier pakken af. De kikker bleek - zoals verwacht - Wolter Kroes. De olifant was Everon Jackson Hooi, de panda was Brigit Schuurman en in de bijenkoningin zat een andere Berget, Berget Lewis, verstopt. Over de vier overgebleven pakken wordt uiteraard ook flink gesuggereerd. Bij de Tijger wordt voornamelijk Jeroen van Koningsbrugge en Alex Klaassen genoemd, bij de Joker gaan veel kijkers voor Henry van Loon. De flamingo is het moeilijkst voor veel kijkers. Bij de pinguïn komen voornamelijk de namen Tooske Ragas, Carolien de Bruijn en Kim-Lian van der Meij voorbij.

Media Inside: oudejaarsshow

NPO 3
20:25 uur

Het is één van de kijkcijfersuccessen van de 'kraamkamer' NPO 3 in 2022: Media Inside. Het programma van het mediaduo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen krijgen nu ook een eigen oudejaarsspecial op de dag voor oudjaarsdag. Gijs en Marcel nemen in deze feestelijke special het afgelopen mediajaar door. Met een aantal vrienden van de show bespreken ze alles wat hen is opgevallen in het afgelopen mediajaar. Natuurlijk komt ook hun eigen rol daarin terug. Daarnaast is er een extra lang 'Briefje van Marcel', één van de favoriete onderdelen van vele kijkers. Hoofdrolspelers van het briefje en van de briefjes van de afgelopen tijd zijn ook te gast. Knallen met die show en knallend het jaar uit.

Top 2000 a gogo: Orchestral Manoeuvres in the Dark

NPO 1
22:11 uur

De vijfde aflevering van Top 2000 a gogo staat in het teken van Orchestral Manoeuvres in the Dark, een band die in de jaren '80 razend populair was. In de reportage gaat het voornamelijk over hun hit 'Enola Gay'. De grote reportage van vrijdag gaat dus over OMD, de Britse band van Andy McCluskey en Paul Humphreys uit havenstad Liverpool. Waarom schreven zij een liedje over de grote bommenwerper die de atoombom op Hiroshima wierp? Verder zien we een verslag over 'Mr. Wendal', het nummer van de rapgroep Arrested Development. Aan de bar zitten in de eennalaatste aflevering actrice Monic Hendrickx, presentator Tim den Besten en presentatrice en actrice Sophie Hilbrand.

Actuele video's

Meer actuele video's