Rail Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rail Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rail Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending Slow-tv is weer helemaal terug deze winter en dat bewijst NPO 2 met een nieuw seizoen van het populaire Rail Away, waarin de kijker wordt meegenomen met een bijzondere treinreis. We starten dit seizoen in eigen land. TextielPer Arriva-trein vind een reis plaats van Zutphen via Vorden en Ruurlo naar Winterswijk in de Gelderse Achterhoek. Het traject tussen Zutphen en Winterswijk werd onder meer aangelegd ten behoeve van beter transport voor de textielindustrie. Vanuit Duitsland werd over deze lijn ook steenkool naar Nederland vervoerd. VorstStrenge vorst en sneeuw zijn in Nederland - met het drukste spoorsysteem van Europa - altijd een extra uitdaging. Daarom staat op station Ruurlo een onderhoudsploeg van Asset Rail klaar om met branders en bladblazers de wissels sneeuw- en ijsvrij te maken. Bekijk ook Frits Wester: 'Mijn favoriete tv-programma is Rail Away' (Humberto) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Maandag 26 december 2022 om 20:30

Slow-tv is weer helemaal terug deze winter en dat bewijst NPO 2 met een nieuw seizoen van het populaire Rail Away, waarin de kijker wordt meegenomen met een bijzondere treinreis. We starten dit seizoen in eigen land.

Textiel
Per Arriva-trein vind een reis plaats van Zutphen via Vorden en Ruurlo naar Winterswijk in de Gelderse Achterhoek. Het traject tussen Zutphen en Winterswijk werd onder meer aangelegd ten behoeve van beter transport voor de textielindustrie. Vanuit Duitsland werd over deze lijn ook steenkool naar Nederland vervoerd.

Vorst
Strenge vorst en sneeuw zijn in Nederland - met het drukste spoorsysteem van Europa - altijd een extra uitdaging. Daarom staat op station Ruurlo een onderhoudsploeg van Asset Rail klaar om met branders en bladblazers de wissels sneeuw- en ijsvrij te maken.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Rail Away

Actuele video's

Meer actuele video's