Streamingrecensie: Oscarwinnaar Memoirs of a Geisha staat nu op Netflix

Streamingrecensie: Oscarwinnaar Memoirs of a Geisha staat nu op Netflix
Nu nummer vijf in de Netflix top tien

Film :

Vanaf 1 januari is de film Memoirs of a Geisha te zien op Netflix. Alleen al om de prachtige titel mag je dit verhaal niet missen. Een dikke aanrader. Lees hier de filmrecensie van Memoirs of a Geisha.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Japan, de jaren twintig. De negenjarige Chiyo wordt door haar familie verkocht aan een geishahuis in Kyoto. Daar wordt ze het mikpunt van de harde grillen van de populaire geisha Hatsumomo, die jaloers is op haar bijzondere schoonheid. Chiyo weet zich echter tegen haar te verzetten met behulp van de oudere concurrente Mameha. Uiteindelijk groeit het meisje Chiyo uit tot de beroemdste geisha van het land.

Actrice Zhang Ziyi (Sayuri) en Michelle Yeoh (Mameha) in de film 'Memoirs of a Geisha'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,3

De film Memoirs of a Geisha is gebaseerd op het gelijknamige en beroemde boek van Arthur Golden uit het jaar 1997. Deze historische dramafilm werd genomineerd voor veel prijzen waaronder zes Oscars, waarvan de makers er uiteindelijk drie (onder andere Beste Camerawerk en Beste Kostuums) mee naar huis mochten nemen. Vooral als de beeldschone Michelle Yeoh in beeld komt gaat de film leven. De film heeft uiteindelijk de status klassieker dik verdiend. Een verhaal met tranen, pijn, groot verlies, jaloezie en doorzettingsvermogen. De Geisha is altijd een kunstwerk. Vier sterren.

Cast
Naast Zhang Ziyi (Crouching Tiger, Hidden Dragon) en Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) zijn ook Ken Watanabe (Godzilla II: King of the Monsters) en Suzuka Ohgo (Happy Island) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rob Marshall (Mary Poppins Returns en The Little Mermaid).

Vanaf 1 januari 2023 is de film Memoirs Of a Geisha te zien op Netflix. Genre: historie, romantiek, drama. Tijdsduur: 145 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's