Vrijdag in Op1: over nieuw seizoen 'Wie is de mol?', het Iraanse regime en de 'pechgeneratie'

Vrijdag in Op1: over nieuw seizoen 'Wie is de mol?', het Iraanse regime en de 'pechgeneratie'
De gasten van vrijdag 6 januari

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 6 januari.

Lees verder onder de video's.


Onderwerpen Op1 van vrijdag 6 januari

  • Jokers, vrijstellingen en natuurlijk de gevreesde test en executie. Morgen worden fans getrakteerd op alweer het 23e seizoen van Wie is de Mol? Wie houdt dit jaar zijn medekandidaten voor de gek en wie weet de mol als eerste te ontmaskeren? We bespreken het vanavond met oud-kandidaten Marije Knevel en Hila Noorzai.

  • Al ruim negentig jaar het hart van de muziekindustrie: de legendarische Abbey Road Studios in St. John’s Wood in Londen. In de nieuwe documentaire ‘If These Walls Could Sing’ geven muzikale grootheden als Paul McCartney, Elton John en Nile Rodgers een kijkje in ’s werelds beroemdste muziekstudio. Felix Maginn en Bart van Poppel van The Analogues hebben er zelf een album opgenomen en vertellen vanavond samen met radio DJ Emmely de Wilt over de magie van de opnameplaats van The Beatles.

  • De basisbeurs voor studenten keert dit jaar terug, maar daar hebben studenten uit de zogenaamde ‘pechgeneratie’ met torenhoge schulden niets aan. Voor hen is er alleen een magere compensatie. Dat moet anders vindt, Yasmin Ait Abderrahman van FNV Young & United. Ze pleit voor flinke vergoeding, maar hoogleraar financiële markten Arnoud Boot vindt dat een slecht idee. Ze schuiven vanavond aan, samen met studenten Paula Romaniszyn en Joëlle van der Sande.

  • Europa moet meer druk uitoefenen op het Iraanse regime en daarbij moet Nederland voorop lopen. Dat schrijft ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers samen met negen andere fractievoorzitters vandaag in een opiniestuk in De Volkskrant. Segers vindt dat het kabinet tot nu toe onvoldoende heeft gehandeld en een stap naar voren moet zetten. Vanavond vertelt hij bij Op1 wat er moet gebeuren.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's