Vanavond op tv: achtste finales Op zoek naar..., Achter de deuren van Paleis Noordeinde

Vanavond op tv: achtste finales Op zoek naar..., Achter de deuren van Paleis Noordeinde
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 13 januari

Kijktip :

Mocht je vrijdagavond zin hebben in een goede film, dan zit je voor de televisie helemaal goed. Maar ook als je meer van de musicals bent is er een topprogramma voor jou, of wil je toch liever weten hoe het werkpaleis van onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima eruitziet? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 13 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: Se7en

Paramount Network
20:29 uur

Rechercheur William Somerset gaat in de misdaadfilm Se7en bijna met pensioen. Als hij zijn opvolger David Mills moet opleiden, stuiten ze op een reeks moorden die elk naar een van de zeven hoofdzonden verwijst.

Op zoek naar...: achtste finales

NPO 1
20:34 uur

We zijn in Op zoek naar... alweer aangekomen bij de achtste finales van de bijzondere strijd tussen de overgebleven Sandy's en Danny's. Wie overleven ook deze aflevering en gaan door naar de kwartfinales? De jury, bestaande uit Maurice Wijnen, Marlijn van Weerdenburg en Jim Bakkum, zal de komende weken alleen maar strenger worden als het gaat om de kandidaten van Op zoek naar... en dus de potentiële hoofdrolspelers. Ze zullen alles uit de kast moeten trekken om hen te overtuigen. In zeven vrijdagavondshows, gepresenteerd door Frits Sissing, strijden maar liefst zestien talentvolle kandidaten om de felbegeerde hoofdrollen van Danny én Sandy uit Grease. Elke aflevering laten ze zien wat ze in huis hebben om de jury en het publiek te overtuigen. Degenen die het minst indruk maken moeten de show verlaten.

Dramafilm: The Father

Canvas
21:29 uur

The Father is een drama van Florian Zeller, gebaseerd op zijn toneelstuk 'Le père'. Het verhaal gaat over Anthony. Hij wordt zichtbaar een dagje ouder, maar weigert alle hulp van zijn dochter Anne. Terwijl hij zijn omgeving en zijn veranderende gezondheid een plaats probeert te geven, begint hij zijn naasten in twijfel te trekken. Maar ook Anthony's geestelijke gezondheid en zelfs de reële wereld worden overpeinsd. The Father is een Britse en Franse dramafilm uit het jaar 2020. De hoofdrollen worden vertolkt door Anthony Hopkins, Olivia Colman en Mark Gatiss.

Special: Achter de deuren van Paleis Noordeinde

NPO 2
22:09 uur

Na de rondleiding door Paleis het Loo afgelopen vrijdag staat er nu een rondleiding door het werkpaleis van de Koning op het programma. De special, die al stamt uit 2022, is vrijdag te zien. Midden in het centrum van Den Haag staat het werkpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima: Paleis Noordeinde. Jan Slagter neemt u mee achter de deuren van het prachtige paleis en ontmoet de koning en koningin. Het hele jaar wordt het paleis intensief gebruikt, als kantoor maar ook als ontvangstpaleis. Maar het paleis is meer dan een uitzonderlijke werkplek; het heeft een markante geschiedenis van bijna 500 jaar. Opvallende gebeurtenissen hebben hier plaatsgevonden.

Actuele video's

Meer actuele video's