Vanavond op tv: start NOS Watersnoodjournaal, Familie Gillis: massa is kassa in Afrika

Vanavond op tv: start NOS Watersnoodjournaal, Familie Gillis: massa is kassa in Afrika
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 30 januari

Kijktip :

Vanavond zit je weer goed voor de televisie, zo gaat bijvoorbeeld het nieuwe programma NOS Watersnoodjournaal van start. Verder gaat de familie Gillis verder met de reis door Afrika, kun je overschakelen naar een spannende actiefilm of kijken welke BN’er deze keer de slimste van de dag is in De slimste mens. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 30 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: NOS Watersnoodjournaal

NPO 1
20:25 uur

Na het grote succes van de NTR-documentaire Het water komt duikt ook de NOS bovenop het "jubileum" van de Watersnoodramp, die woensdag exact zeventig jaar geleden plaatsvond. Herman van der Zandt presenteert deze week vijf dagen lang het Watersnoodjournaal. In een reeks van vijf korte journaals, vlak na het NOS Journaal van 20.00 uur, wordt de kijker meegenomen naar de gebeurtenissen van zeventig jaar terug. Wist men dat de staat van de dijken te wensen overliet? Wat gebeurde er in de dagen voorafgaand aan die fatale stormnacht? Presentator Herman van der Zandt wordt bij het vertellen van de bijzondere verhalen terzijde gestaan door NOS-weervrouw Willemijn Hoebert, verslaggever Martijn Bink en Aimée Slangen, klimatoloog bij het NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee).

Familie Gillis: massa is kassa: Nicol jaagt op de 'Big Five'

SBS 6
20:30 uur

Het blijft een bijzondere gewaarwording: de familie Gillis haalt met Familie Gillis: massa is kassa op wekelijkse basis meer dan een half miljoen mensen te boeien. Het programma heeft de lift omhoog echter niet gevonden, maar misschien gebeurd dat deze aflevering, waarin de familie nog steeds in Afrika zit. Peter en Nicol verblijven samen met Mieke en Johnny nog steeds in hun luxe lodge-tenten middenin de Serengeti, het savannelandschap in het Afrikaanse land Tanzania. Maar je kunt je afvragen of het personeel nog zo blij mee is met hun aanwezigheid... Mark en Ruud beleven hachelijke momenten tijdens een bezoekje aan de toekomstige woning van de familie. Daarnaast gebeurd er ook nog iets bijzonders: Nicol haar wens gaat eindelijk in vervulling. Ze gaan op safari op zoek naar de Big Five! Hoe blij Nicol daar ook mee is, Peter is niet onder de indruk.

Actiefilm: The Hunger Games - Mockingjay Part 1

SBS 9
20:30 uur

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 is een Amerikaanse avonturen en sciencefiction film uit het jaar 2014. Deze productie is geregisseerd door Francis Lawrence. De hoofdrollen worden vertolkt door Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Natalie Dormer. Het onvoorstelbare is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hunger Games twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow. De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de Quarter Quell - de 75e editie van de Hunger Games - is één ding heel duidelijk geworden: het is oorlog. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 is, net als de voorgaande twee films, gebaseerd op de boekenserie van Suzanne Collins. De producenten hebben er voor gekozen om het derde boek op te delen in twee films; Mockingjay - Part 1 en Mockingjay - Part 2.

De slimste mens: Annefleur Schipper

NPO 1
20:41 uur

We zijn aangekomen in de laatste reguliere speelweek van De slimste mens. Na deze vier afleveringen weten we wie er in de finaleronde terecht komen en wie er nog kans maken op de titel 'slimste mens van Nederland'. De uitdager van maandag: Annefleur Schipper. Naast Guido Spek en Erik van Looy schuift maandag Annefleur Schipper aan. Sinds april 2020 maakt zij samen met Vera Siemons de podcast Lesbische Liga, waarbij ze als doel hebben meer zichtbaarheid te geven aan met name lesbische vrouwen. Verder heeft Schipper een eigen wekelijkse item tijdens de vroege avond talkshow Khalid & Sophie op NPO 1.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Actuele video's

Meer actuele video's