Recensie: Till is imponerende waargebeurde dramafilm waar tranen rivieren worden

Recensie: Till is imponerende waargebeurde dramafilm waar tranen rivieren worden
Met Danielle Deadwyler en Jalyn Hall

Film :

Vanaf 30 maart is de film Till te zien in de bioscoop. Filmmaken is een vak en als je op een zeer smaakvolle manier een productie kan maken waar het hart echt van gaat kloppen, dan versta je dat vak héél goed. Een aangrijpende en krachtige film over een moeder en zoon die ernstig groot onrecht wordt aangedaan. De wereld zou zich dood moeten schamen. Lees hier de filmrecensie van Till.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Emmett Till
Het verhaal van Mamie Till Mobley's langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiezoek in Mississippi. Mamies onaflaatbare strijd laat zien hoe de kracht van een moeder een beweging op gang zette, die de hele wereld schokte.

Acteur Jalyn Hall (Emmett Till) in de biografische dramafilm 'Till'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,1

Deze hartverscheurende en zeer imponerende dramafilm zou in - naast alle bioscoopzalen van de wereld - ook op alle middelbare scholen te zien moeten zijn. Een rijke productie die laat zien hoe de liefde tussen moeder en zoon werkt en hoe het grote onrecht van deze soms afschuwelijke en schandalige wereld in elkaar zit. Met uitmuntende rollen voor Danielle Deadwyler en Jalyn Hall, maar ook van oermoeder Whoopi Goldberg als Alma Carthan. De sets, sfeer en kostuums kloppen volledig in deze film. Regisseur Chinonye Chukwu laat zien dat je een film kan maken waarin de toon nooit overdreven of niet gepast is, maar een film die op een eerlijke manier een verhaal vertelt die eigenlijk het daglicht niet kan verdragen. Dit is een film die wat ons betreft gezien moet worden. En nog één tip: neem een pakje zakdoeken mee, want eentje is niet genoeg. Vier en halve ster.

Cast
Naast Danielle Deadwyler (The Harder They Fall) en Jalyn Hall (Shaft) zijn ook Haley Bennett (The Devil All the Time), Whoopi Goldberg (Sister Act) en Frankie Faison (The Blacklist) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chinonye Chukwu (Alaskaland).

Vanaf 30 maart 2023 is de film Till te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: biografie, drama, historie. Tijdsduur: 130 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV