Woensdag in Op1: Thomas van Groningen over de mondkapjesdeal

Woensdag in Op1: Thomas van Groningen over de mondkapjesdeal
De gasten van Op1 van woensdag 15 februari

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 15 februari.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van woensdag 15 februari

  • Sywert van Lienden en zijn zakenpartners, die miljoenen verdienden met de verkoop van mondkapjes aan de overheid, probeerden net voor hun arrestatie gevoelig materiaal te laten verdwijnen. Dat blijkt uit een vonnis van de rechtbank Rotterdam. Hoe gevoelig ligt de mondkapjesdeal nog in Den Haag? Politiek verslaggever Thomas van Groningen praat ons vanavond bij.

  • Nederland voert massaal actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Hoeveel geld wordt er vandaag opgehaald voor Giro555? Met Ruud de Wild en Olcay Gulsen, die gisteren teruggekomen zijn uit het rampgebied in Turkije, kijken we terug op deze speciale dag en op hun dagen in Turkije.

  • Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Reden genoeg voor Albert Verlinde om het verhaal opnieuw te vertellen in de Nederlandse theaters, met niemand minder dan Jeangu Macrooy in de rol van Jezus. Vanavond in Op1 vertellen ze erover.

  • Zorgverzekeraars zitten te vaak op de stoel van de hulpverlener en dat leidt tot gekmakende bureaucratie, merken verpleegkundige Jennifer Bergkamp en huisarts Sophie Brühl. Waarom doen ze dat? Hoe kan het anders? Jennifer en Sophie schuiven samen met CDA-Kamerlid Lucille Werner aan bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's