Vanavond op tv: Ajax - Union Berlin (Europa League), Floortje gaat mee, Black Panther

Vanavond op tv: Ajax - Union Berlin (Europa League), Floortje gaat mee, Black Panther
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 februari

Kijktip :

Vanavond komt er voetbal op tv, zo komen Ajax en PSV in actie. Maar als je niet van voetbal houdt zit je ook goed, zo kun je kijken naar een goede actiefilm, interessante crime-documentaire of een nieuw programma van Floortje Dessing. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - Union Berlin (Europa League)

Veronica
18:00 uur

Voorbeschouwing om 18.00 uur, live verslag vanaf 18.45 uur. De Amsterdammers haalden de volgende ronde van de Champions League dit jaar niet en daarom zijn ze veroordeeld tot de tussenronde voor de Europa League. Ajax speelt de belangrijke wedstrijd voor Europees lijfsbehoud tegen het Duitse Union Berlin. Onder de nieuwe trainer John Heitinga gaan de hoofdstedelingen natuurlijk proberen om verder te komen in het Europese toernooi. In de Champions League wonnen ze onder Alfred Schreuder twee keer: met 4-0 in eigen huis tegen de Rangers en uit met 1-3 tegen de Schotten. Echter zal voor de meeste fans de 1-6 in eigen huis tegen Napoli meer in het geheugen liggen. Tijd om dat weg te spoelen. Ze nemen het op tegen de grote verrassing in Duitsland op dit moment: Union Berlin staat tweede met een punt achter het grote Bayern München. In de Europa League werd vier keer gewonnen: twee keer van Malmö FF en één keer van zowel Braga als Union St. Gilloise. Ze werden achter laatstgenoemden tweede in de poule en mogen daarom in de tussenronde een plek in de eindronde proberen te versieren.

Nieuw: Floortje gaat mee

NPO 1
20:34 uur

Floortje Dessing gaat in haar nieuwe serie Floortje gaat mee samen met prijswinnend fotograaf Jasper Doest over land van Nederland naar Nepal. Tijdens deze lange en avontuurlijke reis verkennen ze samen de ingewikkelde verstandhouding tussen mens en dier. De journalist en fotograaf ontmoeten mensen die zich met hart en ziel zich inzetten voor het welzijn van dieren, maar zien ook hoe mensen zich overal ter wereld boven dieren in de 'rangorde' plaatsen. Terwijl Jasper de verhalen vertelt met zijn fotocamera, zorgt Floortje voor de onderschriften door met mensen in gesprek te gaan. De eerste bestemming van de lange trip in Floortje gaat mee is Roemenië. Hier ontmoeten Floortje en Jasper de bevlogen Cristina, die zich met haar stichting inzet om beren op te vangen die uit erbarmelijke omstandigheden zijn gered of niet langer in het wild kunnen leven.

Live: Sevilla - PSV (Europa League)

Veronica
20:55 uur

Voorbeschouwing om 20.45 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. PSV verraste in haar Europese campagne met vier overwinningen en slechts één verlies in een poule met Arsenal en Bodø/Glimt. In de tussenronde mogen ze het daarom opnemen tegen een afvaller uit de Champions League, namelijk oud-Europa League winnaar Sevilla. De ploeg van Ruud van Nistelrooij verloor in de poulefase van de Europa League alleen maar tegen groepswinnaar Arsenal: met 0-1. Ook in de eerste wedstrijd lieten de Eindhovenaren punten liggen, maar de andere vier duels werden wel gewonnen. Daaronder zat ook de thuiswedstrijd tegen de koploper van de Premier League, met 2-0. Sevilla steekt niet in de beste vorm. De winnaar van de Europa League van 2020 staat op dit moment twaalfde in de LaLiga met 32 punten (!) achterstand op koploper FC Barcelona. Ook in de Champions League werd nauwelijks gewonnen: maar één keer. De ploeg verloor daarnaast drie keer en speelde twee keer gelijk.

Superheldenfilm: Black Panther

FOX
21:00 uur

Black Panther is een Amerikaanse actie-sciencefictionfilm uit het jaar 2018, geregisseerd door Ryan Coogler met Chadwick Boseman in de hoofdrol. Dit superhelden spektakel begint als T'Challa terug keert naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T'Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt.

Slot: De pompmoord

NPO 2
22:19 uur

In de laatste aflevering van De pompmoord wordt de vinger pas echt op de zere plek gelegd: zijn de getuigenissen van de veroordeelden wel helemaal zonder 'hulp' van de rechercheurs op de zaak vastgelegd? De veroordeelde Hein Krombos, zo is te zien op de verhoortapes, wordt door de rechercheurs 'geholpen' bij zijn verklaring. Krombos zelf, die met nog drie anderen veroordeeld werd, zegt daar zelf over dat hij 'gebroken' is door de verantwoordelijke rechercheurs. Is deze zaak gebouwd op valse bekentenissen? Een ander bijzonder element uit de aflevering is de terugblik van rechter Van Harreveld, die de vier mannen vrijsprak. Desondanks werden de mannen in hoger beroep veroordeeld. Advocaat Paul Acda gaat nu een herzieningsverzoek indienen. Hoe gaat dat?

Actuele video's

Meer actuele video's