Recensie: Women Talking brengt zware kost naar grauwe witte doek

Recensie: Women Talking brengt zware kost naar grauwe witte doek
Met Claire Foy, Rooney Mara en Jesse Buckley

Film :

Vanaf donderdag 17 februari draait de nieuwe film Women Talking in de Nederlandse bioscopen. Wie de trailer of zelfs de poster van deze film bestudeert, weet dat je naar zware en donkere kost gaat kijken. Lees hier de filmrecensie van Women Talking.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Geloof en gemeenschap
Het waargebeurde verhaal over een afgelegen mennonietengemeenschap waar vrouwen vrouwen stelselmatig worden misbruikt en verkracht. De vrouwen verliezen het vertrouwen in hun geloof en de gemeenschap omdat niemand naar hen wil luisteren. Ze moeten een belangrijke keuze tussen blijven en vechten of vluchten maken.

Claire Foy, Rooney Mara, Jesse Buckley e.a. in 'Women Talking'. Bron: Universal

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 68% | IMDb ★ 7,4

Je krijgt exact wat je verwacht bij een film die de titel Women Talking draagt: een groep vrouwen uit twee verschillende families binnen een religieuze commune, die proberen met elkaar een beslissing te nemen. Ieder personage wordt op een volledig eigen manier geportretteerd door haar 'real life' tegenhanger: de altijd denkende en dromende Rooney Mara en de twee 'beschermende moederfiguren' Claire Foy en Jesse Buckley vormen het hart van de film. De muziek en de sets zijn klein, maar passen prima bij de sfeer, die zo af en toe wat claustrofobisch kan aanvoelen. Voor de liefhebber van een klein en kwetsbaar verhaal: je kan er best wel een bijzonder gevoel in je buik aan overhouden. 3,5 ster.

Cast
Naast Claire Foy (First Man) en Rooney Mara (Carol) spelen ook Jesse Buckley (Men), Ben Whishaw (No Time to Die) en Frances McDormand (The Tragedy of Macbeth) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sarah Polley (Take This Waltz).

Vanaf 17 februari 2023 is Women Talking te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's