Nieuw op Prime Video: deze films en series zijn nieuw in mei 2023

Nieuw op Prime Video: deze films en series zijn nieuw in mei 2023
Met onder meer Take a Chance

Film :

De maand mei staat over het algemeen in het teken van lekker weer en dat betekent dat ook de eerste zomerblockbusters om het hoekje komen kijken. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in mei 2023.

Kijktips van Gids.tv

Kleinkinderen van de Oost (4 mei)

Prime Video (film)

Daan en Joenoes raakten bevriend als acteurs in speelfilm De Oost. Samen reizen ze terug naar Indonesië, in de voetsporen van hun grootvaders, die voor Nederland vochten tegen de Indonesische onafhankelijkheid. Hun reis confronteert ze met complexiteit van “goed en fout” en de blijvende impact van het koloniale verleden. Lees hier waar je Kleinkinderen van de Oost kunt kijken.

Operation Fortune: Ruse de guerre (5 mei)

Prime Video (film)

Bron: STXfilms
Regisseur Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch) komt met misdaadkomedie die we al vaker van hem gezien hebben. De cast is fantastisch met onder andere Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant en Josh Hartnett in de hoofdrollen. Lees hier waar je de film Operation Fortune kunt kijken.

Lees hier ook onze recensie van Operation Fortune.

Air (12 mei)

Prime Video

Bron: Warner Bros.
De film vertelt het waargebeurde verhaal van schoenenverkoper Sonny Vaccaro. Om een iconische sneaker voor Nike te creëren gaat hij een samenwerking aan met een basketbalspeler, Michael Jordan genaamd. Lees hier waar je de film Air kunt kijken.

Lees hier ook onze recensie van Air.

Take a Chance (19 mei)

Prime Video (documentaireserie, bingen)

Bron: Prime Video
Take a Chance biedt een unieke en ongecensureerde blik in het brein van Gert van der Graaf, één van 's werelds beruchtste stalkers. De film volgt van der Graaf terwijl hij openhartig vertelt over zijn jeugdliefde voor ABBA-superster Agnetha Fältskog en hoe deze liefde uitgroeide tot een obsessie die zijn leven zou beheersen. Lees hier waar je Take a Chance kunt kijken.

The Marvelous Mrs. Maisel, S5 (26 mei)

Prime Video (serie, finale)

Rachel Brosnahan in 'The Marvelous Mrs. Maisel'. Bron: Prime Video
Na het verbranden van alle schepen en het wegvallen van de tournee, hield Midge Maisel het vierde seizoen vol en bouwde ze haar carrière en reputatie opnieuw op. De laatste momenten van het seizoen bereikten een hoogtepunt toen Midge Carnegie Hall verliet en klaar was om iedere storm te doorstaan. Na een openbaring voor het besneeuwde billboard van The Gordon Ford Show is Midge klaar om "verder te gaan" en te vechten voor haar sterrendom - gewapend met haar snelle humor en scherpe tong, en niets meer te verliezen. Bekijk hier waar je The Marvelous Mrs. Maisel kunt streamen.

Lees ook onze serierecensie van The Marvelous Mrs. Maisel seizoen 5.

Verder op Prime Video

  • The Power (12 mei, serie, finale) Plotseling, en zonder waarschuwing, ontwikkelen alle tienermeisjes ter wereld de kracht om mensen naar believen te elektrocuteren. Het is erfelijk, het is ingebouwd en het kan hen niet worden afgenomen.
  • The Blockchain Life (22 mei, docuserie, bingen) In ‘The Blockchain Life’ duiken we in de volgende generatie van het internet: Web3. Deze
    gedecentraliseerde versie van het web wil van het internet een vrije, onafhankelijke en transparante plek maken. Belangrijke onderdelen van Web3 zijn het gebruik van blockchains en cryptovaluta om een ongereguleerde plek te creëren voor haar gebruikers.
  • De IRT Affaire (22 mei, docuserie, bingen) Hoe kon het gebeuren dat de Nederlandse Staat de grootste drugs importeur werd van de jaren 90? In de vierdelige documentaireserie ‘De IRT Affaire’ neem je een duik in de donkere, undercover wereld van het Interregionaal Recherche Team (IRT), een specialistisch politiekorps dat in 1988 werd opgericht om de georganiseerde misdaad in Nederland te bestrijden.

Actuele video's

Meer actuele video's