Serierecensie: The Mandalorian is minder western en meer klassiek Star Wars

Serierecensie: The Mandalorian is minder western en meer klassiek Star Wars
Pedro Pascal blijft Din Djarin

Film :

Op Star Wars Celebration werd deze maand bekend gemaakt dat de zogenaamde 'MandoVerse', het universum waarin onder meer The Mandalorian en Ahsoka - de serie die binnenkort beschikbaar komt - zich afspelen, afgesloten wordt met een grote film. We zijn voorlopig dus nog even niet vanaf. Lees hier de serierecensie van The Mandalorian seizoen 3.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Krijgen ze Mandalore terug?
De Mandalorians hebben het zwaar: zonder thuiswereld en zwaar uit elkaar gespat zijn ze door de melkweg verspreid. Din Djarin en Bo-Katan Kryze brengen ze weer samen met één doel: Mandalore terugwinnen van de Empire. Die laatste hebben echter ook hun eigen problemen...

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 8,7

Er is weinig over van de ingrediënten die het eerste seizoen zo goed maakte. Een hoop dingen die in dit seizoen gebeuren grijpen terug op de grote blockbuster-elementen die de sequel films als The Force Awakens maakten. De finale grijpt terug naar het grote en bombastische van het tweede seizoen, maar mist alleen een grote verrassing die de finale van het tweede seizoen wel had. Uiteraard maakt dat niet zo heel veel uit: de toon is wel een stuk consequenter dana het tweede seizoen. De vraag is natuurlijk: wat heb je liever? Het kleinschalige van het eerste seizoen of het bombastische van dit seizoen? Wij hebben een lichte voorkeur voor het eerste, maar het is zeker nog niet uitgewerkt. 3,5 ster.

Cast
Naast Pedro Pascal (The Last of Us) en Katee Sackhoff (Another Life) zijn ook Giancarlo Esposito (Better Call Saul), Carl Weathers (Rocky), Jack Black (The Super Mario Bros. Movie), Lizzo en Christopher Lloyd (Back to the Future) te zien in deze serie. De showrunner van dit derde seizoen is Jon Favreau (Chef).

Pedro Pascal als Din Djarin in 'The Mandalorian'. Bron: Disney Plus

Vanaf 19 april is het volledige derde seizoen van The Mandalorian te streamen op Disney+. Genre: avontuur, actie. Aantal afleveringen: 8. Lengte van afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's