Koningsdag op tv: Koning in Rotterdam, Koningsdagconcert en oorlogsfilm 1917

Koningsdag op tv: Koning in Rotterdam, Koningsdagconcert en oorlogsfilm 1917
Dit zie je op de verjaardag van de Koning

Kijktip :

Op Koningsdag zijn natuurlijk veel Nederlanders vrij en dat betekent dat de beeldbuis de hele dag als behang op de achtergrond aanstaat. Gids.tv zet alle belangrijke (Koninklijke) programma's die deze Koningsdag op tv zijn voor je op een rijtje.

Live: Koningsdag 2023 in Rotterdam

NPO 1
10.45 uur

Koning Willem-Alexander in Maastricht op de vorige Koningsdag. Bron: Patrick van Katwijk/ANP
Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag dit jaar in Rotterdam, waar hij met zijn familie een bezoek aan brengt. De koning en de koningin doen met hun drie kinderen en andere familieleden een rondgang door de stad. De NOS is daar de hele dag weer live bij.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk

NPO 1
13.55 uur

Op Koningsdag ontvangt Jan Slagter onder anderen koningshuisdeskundige Justine Marcella en Karin Bloemen. Heel Holland Bakt-finaliste Amel kwam, net als koningin Máxima, voor de liefde naar Nederland en maakt koninklijke lekkernijen. De burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin, vertelt over haar ontmoeting met de koning en er zijn optredens van Karin Bloemen, The Dutch Tenors en de internationale hitsensatie The Weather Girls.

Concertregistratie: André Rieu en de Oranjes

NPO 1
14.55 uur

André Rieu kon het nauwelijks geloven toen de toenmalige burgemeester van Amsterdam hem belde en vroeg of hij met zijn orkest wilde optreden ter gelegenheid van de troonsbestijging van prins Willem-Alexander. Te zien zijn concertstukken van verschillende optredens voor het koningshuis, afgewisseld met persoonlijke toelichtingen van André Rieu. Dit geeft een uniek kijkje in de meest indrukwekkende concerten van André Rieu.

Concertregistratie: Koningsdagconcert 2023

NPO 2
20.25 uur

De concertregistratie van het Koningsdagconcert dat op woensdagavond (19 april) werd georganiseerd op de RTM Stage van Ahoy Rotterdam. Hierbij waren Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en de prinsessen Beatrix, Laurentien, Amalia en Ariane aanwezig. Op het podium stonden artiesten als Davina Michelle, Winne en Gerard Cox.

Blauw Bloed special: 10 jaar koningschap

NPO 1
20.30 uur

Op donderdag 27 april is het 10 jaar geleden dat koning Willem-Alexander het stokje van zijn moeder overnam en officieel Koning der Nederlanden werd. Anne-Mar Zwart duikt in het leven van de koning. Hoe kijkt hij terug op dit eerste decennium? Om daarachter te komen spreekt zij met royaltywatchers, bekende en onbekende Nederlanders.

Oorlogsfilm: 1917

Veronica
20.30 uur

Acteur Dean-Charles Chapman (Blake) en George MacKay (Lance) in de film '1917'
Tijdens de Eerste Wereldoorlog nemen de jonge, Britse soldaten Schofield en Blake deel aan een levensgevaarlijke missie. In een race tegen de klok proberen ze op vijandig terrein een belangrijke boodschap te overhandigen die de levens van honderden soldaten, waaronder Blakes eigen broer, kan redden. Lees hier waar je 1917 kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's