Recensie: AKA is verrassend harde film bommetjevol actie

Recensie: AKA is verrassend harde film bommetjevol actie
Franse thriller op Netflix

Film :

Vanaf 28 april staat de film AKA op Netflix. We kennen Alban Lenoir vooral van de Lost Bullet films, waarin hij niet al te best werk laat zien. Dat is in deze film wel anders... Lees hier de recensie van AKA.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Misdaadsyndicaat
Adam Franco is een geharde undercoveragent die het vuile werk doet waar het nodig is. Hij infiltreert in een misdaadsyndicaat in Frankrijk om een dreigende terroristische aanslag in de hoofdstad te verijdelen. Hij krijgt onverwacht een band met de zoon van de baas. Hierdoor wordt hij moreel op de proef gesteld.

Alban Lenoir in 'AKA'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 74% | IMDb ★ 6,7

Netflix is er inmiddels in gespecialiseerd om vermakelijke "popcorn flicks" op het platform te lanceren zonder al te veel marketing. Deze Franse actiefilm is er zo eentje: choreografie is de grote plus in deze actiefilm. Het acteerwerk is prima en Alban Lenoir zet een betere actieheld neer dan de meeste Amerikaanse acteurs in een soortgelijke actiefilms op de streamingdienst met de rode N doen. Wat dat betreft kun je deze film misschien het best omschrijven als een minder rommelige versie van The Gray Man, die overigens ook nog eens veel meer geld kostte. Wat dat betreft dus zeer geslaagd. 3 sterren.

Cast
Naast Alban Lenoir (Lost Bullet) en Eric Cantona (Elizabeth) spelen ook Thibault de Montalembert (All Quiet on the Western Front), Sveva Alviti (The Braves) en Saïdou Camara (Medellin) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Morgan S. Dalibert.

Vanaf 28 april 2023 is AKA te kijken op Netflix. Genre: actie, misdaad. Tijdsduur: 112 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's