Serierecensie: Muppets Mayhem is heerlijke mix tussen muziek en humor

Serierecensie: Muppets Mayhem is heerlijke mix tussen muziek en humor
The Muppets zijn terug!

Film :

Vanaf 10 mei staat het eerste seizoen van Muppets Mayhem op Disney+. Iedere keer als de Muppets terugkeren op het kleine scherm maakt ons hart een sprongetje: de poppen van de Hensons doen ons elke keer deugd. Ook in dit geval. Lees hier de recensie van Muppets Mayhem seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Muziekbiz
Na 45 jaar rock-’n-roll maakt The Electric Mayhem, een epische, muzikale reis om eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen geven. Met hulp van een gedreven, jonge platenbaas moet de eindeloos coole, iconische Muppet-rockband zich op orde krijgen als ze terechtkomen in de gestoorde, moderne muziekbiz en hun poging om eindelijk platina te halen.

Lilly Singh, Anders Holm e.a. in 'Muppets Mayhem'. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ n.n.b.

Iedere aflevering krijgt een titel van een nieuwe track van het album van de band Dr. Teeth & The Electric Mayhem mee. En daar zitten een aantal bekende titels tussen: 'We Will Rock You' en 'Fortunate Son' bijvoorbeeld. Dit op zichzelf vat deze serie eigenlijk wel heel goed samen: nostalgie en herkenbaarheid is de sleutel van deze serie, naast natuurlijk een grote portie humor. Voor de goede verhaallijnen hoef je deze serie niet te kijken: de menselijke verhalen zijn redelijk plat en die van de band misschien wel nog platter. Nu hebben we uiteraard niet de illusie dat de kijker naar deze serie kijkt voor het verhaal en dat is helemaal niet erg: wat ons betreft is ook deze serie weer een voltreffer, net als de Halloween special van een aantal jaar geleden. We zijn nog lang niet van de Muppets af en dat is wat ons betreft helemaal geen probleem. 3,5 ster.

Cast
Naast Lilly Singh (The Bad Guys) zien we ook Anders Holm (Inventing Anna) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Adam F. Goldberg (The Goldbergs) en Bill Barretta (die tevens Dr. Teeth speelt).

Vanaf 10 mei 2023 is Muppets Mayhem seizoen 1 te streamen op Disney+. Genre: komedie, muziek. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 30 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's