Recensie: The Boogeyman is degelijke horror met dikke rouwrand

Recensie: The Boogeyman is degelijke horror met dikke rouwrand
Gebaseerd op het korte verhaal van horrorschrijver Steven King

Film :

Vanaf 1 juni is de film The Boogeyman te zien in de bioscopen. Ben je bang in het donker en ben je bang dat er monsters onder je bed zitten? Ons advies: kijk deze film dan niet. Lees hier de filmrecensie van The Boogeyman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sadie en Sawyer Harper
Nog steeds aan het bijkomen van de tragische dood van hun moeder, worden een tienermeisje en haar jongere zus geplaagd door een sadistische en duistere aanwezigheid in hun huis en worstelen ze om hun rouwende vader op te laten letten voordat het te laat is.

Actrice Sophie Thatcher (Sadie Harper) in de film 'The Boogeyman'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 64% | IMDb ★ 6,2

Deze film The Boogeyman is gebaseerd op een kort verhaal van horrorschijver Stephen King dat stamt uit het jaar 1973. Regisseur Rob Savage heeft er wat kleine verhaallijnen aan toegevoegd en zet een duistere horrorfilm neer die nooit saai wordt. De cast is sterk met goede rollen voor Chris Messina, de piepjonge Vivien Lyra Blair en schittert Sophie Thatcher als oudere zus Sadie. Je hoopt gedurende de film dat het personage Franny (vriendin?! van Sadie) ook hard de kelder in wordt getrokken en een vreselijke dood sterft. De film heeft een lekker tempo en laat het monster lange tijd in ultrakorte flitsen zien, daarna gaat het los in een perfecte finale waar alle registers worden losgetrokken. Uiteindelijk blinkt The Boogeyman nergens in uit maar blijft het allemaal wel vermakelijk. Drie sterren.

Cast
Naast Sophie Thatcher (Yellowjackets) en Vivien Lyra Blair (Bird Box) zijn ook Chris Messina (Devil), David Dastmalchian (Boston Strangler) en Madison Hu (Voyagers) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rob Savage (Dashcam en Host).

Vanaf 1 juni 2023 is de film The Boogeyman te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror. Tijdsduur: 98 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV